Între 2 Singha și-un Chang + fried-rice, singurul chinez creștin ever îmi zice de campania lor vis-a-vis de GoT.

– ce-i mă, GoT, zic.
– cum mă, ce-i? Tu nu știi Game Of Thrones?
– ba da, mi-a zis Maga ceva, parcă. Cum că e foarte bine studiat și atent făcut. Parcă și foarte scump? Că s-o gătat, cumva.
– nu, mă, tocmai ce reîncepe.
– aaah.. mda. Și?
– apo’ ni, facem cu HBO un soi de recesământ. I serial cu familii, urzeli, d-astea. Știi tu.
– yeah, da’ pe vremea vikingilor mei era mai simplu. Erau 2 clanuri, 3 frați, muieri puține, topoare multe.. și care-i faza cu urzeala?

Faza e că se adună scriituri celebre despre serial. Personal aș citi și eu mai multe ca să știu de ce să urmăresc noul serial. Și ca să fie bine, dacă sunt artiști în ale cuvintelor pot câștiga ceva demn de luat în seamă: 1 trip la Amsterdam de 2 locuri, plus de-ale gurii și nu doar. 

Ce trebuie să faci?

#urzealaBloggerilor

Scrie pe jurnalul tău on-line din ce familie faci parte și să apoi trimite un mail pe office at kooperativa.ro. Pune în articol link către http://www.hbogo.ro/content/game-of-thrones-103631830 și/sau http://www.hbogo.ro/content/game-of-thrones-v.-1-the-wars-to-come–1009050491

Ce e interesant d.p.m.d.v.?

Cică fiecare casă are propriul vin. Mnoh, d-aici începe interesul meu să crească la cote nealarmante. Cică sunt mai multe familii, unele mai puternice, altele mai puțin interesante. Vivino s-a dus mai departe și a creeat o hartă a vinurilor GoT.

Vinurile GoT

Au potrivit vinurile astfel încât să găsești variante asemănătoare din viața reală. Uite, cică în zona Dornelor (nu a noastră) e popular vinul roșu, sec, taninos cu aciditate. Cică dornenii preferă vinuri mai puțin dulci ca vecinii din Westeros și că, din moment ce sunt sangvinici și mai avizi de sex e clar că sunt mai potriviți pentru wine-pairing. Recomandarea pentru vinurile reale ar fi Ribera Del Duero Red și Pinot Noir-ul cilian.

Vinurile GoT

Idee:

Nu știu care sunt casele, n-am urmărit serialul. Încă. Dar dacă-mi zici casa ta preferată jur că am să recomand un vin pentru fiecare în parte. Eventual vedem un episod împreună și bem vinul sugerat. What do you say?

Nu uita, premiul cel mare constă într-un weekend la Amsterdam, la Game of Thrones Exhibition (2 persoane all-inclusive, cu o mică mențiune).

Care sunt celelalte premii, adică mega goodie-bag-ul? 

– halba de bere cu una dintre case
– brăţară VALAR MORGHULIS argintată SAU butoni de camasa cu VALAR MORGHULIS şi cu VALAR DOHAERIS;
– bloguleț de hârtie GoT.

So, care e familia ta preferată?!