Totul a plecat de la o amărâtă de bere. De la bere, odată ajunși față în față, am început să vorbim despre muzică. Părerea mea este că muzica este scrisă, iar acum doar se reinterpretează. Am venit cu  un exemplu pueril de genul: ‘uite, aș pleca pentru o piesă de la sample-ul ăsta. Sample-ul de care vorbeam era un cut din Serge Gainsbourg, Bonnie & Clyde.

A doua zi, Maga îmi trimite o idee întrebându-mă: așa ai fi văzut piesa?

Jur că am avut senzația că eu aș fi făcut-o peste noapte, fără nimic în plus sau în minus.

Am să dau vina pe chimie.

E o chimie frumoasă și productivă între mine și Maga, om pe care-l consider un excelent muzician, un artist dedicat, perseverent și extrem de serios.

Piesa #copiluldinmine s-a scris repede și extrem de frumos. Au apărut parți noi, voci noi (Viorica Pintilie, Cornel Ilie), versuri scrise, tăiate și refăcute. Totul s-a reascultat și tot reascultat, ținta fiind o piesă care să placă în primul și primul rând nouă.

După un mixaj făcut la Fonogram Studios și un master executat de Tom Coyne la NewYork în studioul Sterling Sound, am purces la audiții. Zeci. Păreri și impresii găsiți în pagina dedicată.

Urmărim un sound unic, fresh, cu sonorități clasice care se adresă ușor tuturor generațiilor. E drept că la primul single ne-am repezit mai la ăștia născuți înainte de 80. Din puntul meu de vedere piesa asta e o melodie pe care mi-o doream. Demult. 10x, Maga
Nu ne-am oprit la un singur single și am mai scris. De data asta însă mult mai repede. Ne dorim ca single-urile anului 2013 să fie în numpr de 3: Copilul din MineDespuiați feat. Aylin Cadîr și Cine?
Who knows what’s next..

COSMIN TUDORAN

Maga&Tudoran

De fapt nu a fost o bere. Au fost cam opt. Și apoi multe vinuri, Cosmin între timp devenind somelier, mă vizita cu “samplele” regulat…

Am stabilit foarte repede ca avem idei și afinități foarte similare, cât și frustrări identice născute din nevoia de exprimare a acelor idei.
Nu știu cât am vorbit noi despre muzică, dar cu siguranță ideile se conturau cu o ușurință și eleganță uluitoare, lăsându-ne mai mult timp pentru somelierie și sesiuni de râs isteric (vecinii pot confirma).
După ce ne-am hlizit și aberat la mine în sufragerie preț de câteva luni, am luat proiectul în studio unde l-am upgradat la stadiul de producție matură și meticulos dichisită ca să sune exact așa cum o auzeam amândoi în cap. Și anume a ceva clasic și modern în acelasi timp, ieșit din perisabilele tipare stilistice pe care le auzim perindându-se pe la radio.
 În orice caz, asta e cel mai amuzant proiect serios pe care l-am demarat vreodată. Restul vă spune Tudoran, că tot timpul are vorbele la el.

GABRIEL MAGA