Printr-o rută parcă desprinsă din filmele anilor ’30, alb-negru, patriarhul Hyman Moscot sosește din Europa de est prin Ellis Island în 1899. Începe să vândă ochelari creați manual, cu strășnicie și talent într-un cărucior-ambulant pe strada Orchard pe Lower East Side din Manhattan. Pe la 1915 deschide un prim magazin pe Rivington.

A doua generație de Moscoți intră-n afacere, pe la vârsta de 15 ani când Sol intră-n business și pune osul la treabă. În 1936 se deschide primul magazin oficial pe strada Orchard, trec anii și businessul se mărește. Compania este condusă în prezent de a patra generaţie Moscot, fraţii Kenny şi Dr. Harvey Moscot, are două magazine în Manhattan și, prin efortul unor prieteni dragi, unul chiar și în România. Am intrat și eu pe ușa din dos în lista clientelei internaționale care include celebrităţi precum Johnny Depp, Sting, Terry Richardson, Denzel etc. Și-am făcut-o cu o pereche de Miltzen.

Ochelari din bumbac, cu același design original ca la momentul fabicării lor prin anii 30. Clasici, frumoși, ușor de purtat. Rama poartă numele după unchiul Heshy, căruia, cică inexplicabil, i se spunea Unchiu Miltzen. O fi fost ceva dubaș la mijloc, zic..

Miltzen Tortoise

Moscot în România poate fi accesat fie pe pagina Facebook, dar mai degrabă live, la magazinul Optician, din StripMall-ul de pe Erou Iancu Nicolae, 67. Ai ce alege, așadar recomand celor care vor niște ochelari cu adevărat deosebiți.

p.s. cine ajunge și dorește să achiziționeze, să-mi lase un comentariu în care să-mi precizeze ce model dorește. Apoi îi voi face cado’ un pachețel de reducere. Miltzen fericit!

me&myMiltzen