UPDATE: și câștigătorii sunt: Diana, Mandache și Sorin. 

Deunăzi am dat startul unei campanii easy, de like&follow pe instagram și facebook al celui mai nou magazin on-line de băuturi, Frincks.ro

În urma marelui concurs, zic mare ca să sune bombastique, voi trage la sorți 3 doritori ce vor primi acasă băuturile promise.

Ce conține pachetul, mai exact?

what drinks from Frincks.ro?

4 vinuri, un gin și un whisky. După cum urmează?

MUZIC – Collio – Un Sauvignon blanc italian, de un 14%, super fresh și șprințar. De-un galben pai strălucitor, cu nas fin și elegant, ce bate-n măr proaspăt cules, da ăla de primăvară, niște coajă de pită și soc. Post gust elegant, cursiv și jiucy, lejer, numa bun de pește. Sau boeuf. Salata!

Torrevento Veritas, un rose dintr-un strugure mai rar cunoscut: Bombino Nero. Un rose pal, foiță de ceapă, proaspăt, jiucy și bine echilibrat şi extrem de uşor de băut. Macerația peliculară, adică ochiul vinificatorului ca pe butelie a fost de scurtă durată ca să nu lase prea mult loc de ‘manifestare a taninurilor agresive ale soiului’. O sumă de fructe roșii d epădure, de la frăguțe la căpșunile de 35 de lei kg, d-alea pe sub mână. Nota de prospețime se completează și cu puțin rozmarin, ierburi aromatice numai bune de asezonat cu diverse brânzeturi. Fresh și proaspăt.

Trecem la ceva mai serios, respectiv la Calitro, un Primitivo di Manduria Riserva. Coborâm astfel în tocul cizmei și dăm cu nasul de mult magiun. Un nas plin de gem de cireșe negre, amplu și corpolent, savuros și aproape de un umami. Alcoolul destul de bine integrat, lasă urme ușoare de căldură postgustativ, completând nasul cu zone de mure și lemne dulci. Cuișoare, nucșoară, totul într-o armonie gustativă. Lesne făcut pentru cărnurile ce vor sfârâi pe grătare, cred că e vinul de seară înainte de amorul neprogramat. Grijă mare, pătează dinții, beți-l pe-ntuneric!

Rebuli – Prosecco de Valdobbiadene este spumănțelul elegant şi complex, clar bazat pe soi și petrecerea de minimum trei luni cu drojdiile. Perlaj fin, persistent, rectiliniu și uniform ce ne conferă o alura sexy și rea. Pardon, cuminte. Ușor de terminat, prea repede parcă, e citric primar, apoi secundar își revine cu aromele de pere și mere, ultima șarjă fiind cea de pâine și cocă proaspătă. Party like there’s no tomorow, dar cu pește. Sau paste. Sau paște cu pește. De ce nu. p.s. e un estra dry, deci vei fi dus cu zăhărelul cam între 12 și 17 grame, stai calmo!

Mergem mai departe cu ginuțu Malfy Con Limone. Infuzia pe bază de vodka, băutura frumos consturită, armonioasă și sexy. Cred că poți intra liniștit pe contul de IG al frincks.ro ca să afli repejor cum o dai pe spate cu-n gin tonic perfect, în 3 pași și-o săritură.

Ajungem la ultimul jucător din lista: Glenmorangie de ani. The Glenmorangie Company Ltd, distilerie din regiunea Highland, aparține concernului Louis Vuitton Moët Hennessy. Glenmorangie 10 Ani, supranumit The Original este un Single Malt Scotch Whisky lansat acum mai bine de 175 de ani, distilat în cele mai înalte alambicuri din Scoția (renumitele “giraffe-high stills”, cu gâturi de peste 8 m înălțime) din malț crescut local. Glenmorangie 10 are note citrice, fructe albe pietroase, vanilie, și note de miere. Vine cu un gust echilibrat, cu note de banane și condimente dulci. Este recomandat de Doctor Frincks ca fiind consumat fie sec / neat, fie cu gheață sau ca ingredient în cocktails sau long drinks gen: Ginger Lemon Sour, Rob Roy sau Whisky & Soda. Clar trebuie și o apă lângă, căci a te face avion la finalul petrecerii cu așa ceva are șanse mai mari decât să-ți dea vreun scoțian bani împrumut vreodată.

Așadar, cei care-și vor pune șansele la bătaie nu trebuie decât să urmeze pașii. Și să o facă repejor, miercurea viitoare pe 27 se cam trage la sorți.

Sărbăutori fericite!