Scurt și la obiect că avem prea multă treabă și scrolat pe facebook.

7 zile, tu și prietena/prietenul, prietenii. Urcăm pe barcă și te duc într-un trip cum neam de neamul tău n-a avut. Împăreună cu YachtingHoliday fac pe skipperul, somelierul, entertainerul și, binențeles, pe #profudevin.

Să purcedem astfel:


TRASEU

Santorini – Amorgos – Small Cyclades – Paros – Ios – Santorini

  • Insulele Ciclade 

Facem ochi dis de dimineaţă într-un decor rupt din filme. Pușcăm primul bubbly, imediat ce ieşim din cabină. Poţi urca pe un vulcan sau te poţi bucura de izvoarele termale unice în lume, poţi explora situri arheologice sau poţi bate la picior orăşelele cu străduţe pietruite, taverne, boutique-uri şi bisericuţe, muuuulte bisericuțe. Doar echipajul goeletei nu va face bisericuțe.

Seara, la un pahar de vin roşu, vedem cel mai renumit apus din lume, cel din Oia, ca mai târziu să ne delectăm cu cocktail-uri alese pe terasele cochete sau să rupem tocurile dansând sub stele într-o petrecere spontană pe o insula nelocuită. Sună bine?

  • Amorgos

Este una dintre cele mai frumoase insule grecești, o mică bijuterie, este insula care l-a inspirat pe Luc Besson sa filmeze The Big Blue pe plaja Agia Anna, iar noi vom degusta ceva, că tot suntem în patria soiului Assyrtiko. Ne facem poze #iola Amorgos, mănăstirea Hozoviotissa, servim eventual un rachiu de brad și rahat din Syros cu călugării și mai tragem de timp. Sau de vele.

  • Santorini

Când întrebi un cunoscător de vin ce îşi poate spune despre Santorini, linkul direct este strugurele Assyrtiko. Soiul și-a făcut extrem de bine treaba și a ajuns până în Australia, cangurii degustând Assyrtiko realizat din struguri produşi în ţara lor, struguri proveniţi din plante importate de la unul dintre cei mai cunoscuţi producători din Santorini, Argyros. Să zicem că bem numai vinuri alese, cunoaștem oameni deosebiţi, cu poveşti legate fosta insulă vulcan. Putem vizita vulcanul Nea Kameni, putem înota la izvoarele termale din nordul insulei vulcanice să zăbovim măcar 2 ore la Akrotiri, singurul sit unde au fost descoperite case, mobilă și diverse obiecte dinainte de marea erupție.

 

  • Cicladele Mici 

Un grup de insule pe mici interese (Irakleia, Schoinousa, Keros, Ano Antikeri, Kato Koufonisi și Ano Koufonisi) sunt locuite tot timpul anului, dar numărul locuitorilor nu depășește 400. Sunt insule izolate, ferite de turiști, accesibile doar cu barca. Apa este ireal de limpede, iar atmosferă tipică Greciei insulare. Este locul în care timpul ai vrea să stea în loc, măcar pentru 2-3 zile. Mai scoatem un dop de plută, mai tragem un insta, cine știe, ridicăm după caz un zmeu sau o dronă.

  • Paros


Paros era renumită în vremuri străvechi pentru marmură de o calitate foarte bună folosită la statui și temple, fapt ce justifica plajele superbe și apa albastră cristalină mai ales între Păros și Antiparos. Este o insulă vie, ce abundă vară de turiști veniți din toate colțurile lumii. Portul vechi din Naoussa este poate cel mai pitoresc loc, acolo unde nu vezi altceva decât casele tipic grecești, bărcile și tavernele pescarilor

  • Ios

Ios este celebra pentru viață de noapte și este este mai renumită în rândul tinerilor. Este un must să ne dăm un checkin și să verificăm ultimul firmware de iOS, musai să rătăcim un pic prin Chora, unul dintre cele mai tradiționale orașele grecești cu alei pavate și mori de vânt vechi, iar de la înălțimea orașului priveliștea spre mare îți tăie respirația.

Conform site-ului acesta, există un top 13 al producătorilor de vin din Santorini. Putem incerca 3 dintre ei, aflându-le poveștile fie la bordul yachtului, fie vizitându-i.

So, te-am convins?


COST

450 EURO/persoană în cabină dublă pe yacht (2003-2009)

550 Euro/loc în cabină dublă pe yacht (2011-2016). Alte detalii aici.