#livrarespeciala: as always, TNT-ul aduce coletul și pentru cel mai întârziat om de pe planetă. Să-mi fie iertate amânările.

Revenind..

Se lansează o nouă gamă a austriacului Walter Friedl propitar de deal mare, Cameleon. Vinificator Mihai Baniță.

special creat pentru a iti face simturile sa patrunda in notele misterioase ale buchetelor de vin. Vinurile Cameleon sunt dedicate consumatorilor eleganti si sofisticati care apreciaza in mod deosebit gustul rafinat si complex al vinurilor romanesti. ‘ ctrl+v din comunicat.

Cameleon, RED, vinologulDesfac pachetul. Dar de sticlă iar prima reacție e următoarea: îmi place cameleonul. animalu. Si-mi plac și bulinele de pe etichetă, zici că tocmai ce am trecut ultimul stadiu de la TwoDots.

Cameleon RED, Made in Romania. (o fi dedicat exportului, zic. Ba nu, poate e dedicat importului, dar fiind așa cutezantă eticheta, poate producătorul vrea să afișeze treaba asta, in-your-face, că o zice omu că-i străin)

Întorc sticla. Contraeticheta mică, conform pozei atașate. DOC-CMD, 2012, cupaj, CS+M. Interesant.. Trebuie să fie ceva baric acolo. Hai să desfacem!

ReD e dom’le, e roșu ca bulina aia de sub litera M. Strălucitor, imbujorat, arată sănătos de zici că-i gata de ceva maraton. Torn în pahar și-mi vine un mms oflactiv de bogăție volumetrică în alcool. 14.5% zice. Zic și eu, fără să-l gust. Nucă. Nucă? Iod? Neaaah..Vinologul și Cameleon RED

nuanța vegetală și de mure de la CS, iar de la Merlot aroma de zmeură. Complexitate. ctrl+v din comunicat.

Bre, nuș’ ce să zic. Vegetal nu-l simt, complex nici atât. Cel puțin nu acum. Mi se pare exact ca rockul prestat de Direcția 5. Corect, clasic, drept, echilibrat, în normalitatea unui lucru bine făcut. Nu a riscat nimeni aici. Poate 5, 6 ani de învechire îl va da de 3 ori peste cap și-l va mai îmbogâți cu ceva povești, dar acum mi se pare tânăr, suplu, gata de atac. 32 de lei pe niște site-uri, nu știu încă în magazinele de specialitate. Extract e, post gust scurtuc, mi se pare continuarea mai bine-desenată a ReD-ului de anu trecut. Tânăr și aproape-neliniștit. Dă-i cu balada!Vinologul și Cameleon RED

Gama e mare, trebuie testată. Cumva îl văd plasat în zona tinerilor ce se abat de la facebook și instagram pe la locațiile interesante, fără fum, la un pahar de vorbă. E cool, cred, să ceri un Cameleon aproape nervos, pe roșu. Apoi pe negru.

– Ne place viu, nu-l prăjiți prea tare! 18 grade, la temperatura camerei de castel, vă rog!