Ce premii s-au luat și cine a mulțumit cui s-a văzut. Dar ce nu am văzut exact a fost ce anume aveau pe mese.

Am scotocit oleacă în website-ul Screen Actors Guild Awards® și am dat de meniul serii. Eram curios să văd ce a consumat producătorul de rose provansal Brad Pitt și ce spumant s-a executat.

Pe fiecare masă tronează partenerul de 20 de ani ai acestor premii: Taittinger, care, pe lângă că se ocupă de bulele evenimentului, mai și strâng bani pentru un fond de ajutorare a actorilor și a familiilor lor aflate în nevoie.

Cum se face?

Se aduc 2 matusalemuri, sticlele de 6 L, se așează la intrare, fiecare actor își lasă autograful, apoi cele două sticle sunt scoase la licitație.

Șampania probabil este cunoscută mai de toată lumea, e un Brut La Française, produsă în Reims. 40% Chardonnay, 35% Pinot Noir și 25% Pinot Meunier. Mii de bule. Aciditate, pită și farmec.

Meniul a continuat cu 2 vinuri normale aș zice: același producător, însă abordarea roșului fiind în forma unui cupaj făurit special pentru acest eveniment.

Cooper’s Hawk Artist’s Red Blend

O producție americană, cu actorii principali redutabili: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Malbec. Un soi de Copolla dar mai cu sânge tarantinian, zic ei cu fruct negru, robustețe, amploare și savuros. Bănuiesc că stejarul american rotunjește întocmai, bănuind un californian dulceag acolo. În țara operațiilor estetice nimeni nu vrea sobrietatea unui rid lăsat rebel.

Cooper’s Hawk Lux Chardonnay

O treabă la fel de rotundă și savuroasă, bănuiesc. Aș ‘vede’ niște struguri californieni, deși, lanțul Cooper’s este un business interesant în sine. Sunt direct producători, dar nu sunt și viticultori, producția anuală de 700 de mii de sticle fiind bazată exclusiv pe cumpărarea de materie primă. Și nu doar din Americi.

Sunt fondați în 2005, au un lanț de magazine și restaurante iar wine club-ul adună ceva sute de mii de clienți.

Combinacao..