Vine o vreme, e drept cam tristă și rece, în care începi să sapi după soluții de încălzit atmosfera, mai ales dacă temperaturile în casă urcă și coboară mai ceva ca bursa japoneză. 

An după an, centrala mea termică, marcă garantată, a demonstrat constant absența chimiei dintre dorințele mele și putințele ei. Intervenții repetate, ridicări din umeri din partea specialiștilor, soluții după soluții, tot n-au rezolvat ”mariajul” nostru.

Între timp, evident, neputințele doamnei s-au revărsat asupra celor mai sensibili. Leandrul n-a mai înflorit, măslinul a încetat să mai crească, iar frangipanu, adus cu greutate de pe alt continent, ajunsese o biată ramură c-o amărâtă de frunză. În calitate de student la horticultură, ăsta da rateu! Nu mai zic și de apariția unei cetăți a păturilor pe canapea!

So, ce puteam să fac mai mult decât să pun mâna pe situație și să rezolv problema. Filtrele de căutare simple: să meargă, să o instaleze cineva și repede, să fie intuitivă, puternică și eficientă. Aceleași filtre le cam folosisem și în vară pentru a găsi un aer condiționat și am găsit. Un Daikin perfect. Silențios, economic, eficient. Mulțumit de performanța Daikinului mă reped în google cu același nume dar pentru o centrală termică.

Instalarea a durat câteva ore, cu tot cu dezinstalarea celei vechi. Pachetul a costat cât un smartphone mai răsărit, îmbunătățirile fiind, cel puțin din ce prezintă oficial producătorul, o silențiozitate a aparatului (fix 39 de decibeli, aidoma unei melodii ascultate-n surdină), un raport mai bun al consumului de gaze, set-up-ul controlului manual foarte facil prin interfața mobilă. Bonus, prin aplicația dedicată poți seta, controla și monitoriza sistemul de oriunde. Nice and easy.

550 ron: cea mai costisitoare lună

Well, le confirm pe toate, la etapa consumului încă lucrând. Cu centrala mea veche aveam un consum de aproape 550 ron pentru cea mai friguroasă lună din an (la temperaturi constante de sub 0). Aflăm curând, căci “winter is here”!

Tehnicienii vorbesc de 10 ani o perioadă in care faci casă bună cu o centrală, la mine dragostea a durat doar 6. Sper ca noua unealtă să mă convingă de profesionalismul inginerilor Daikin.

Acum, mai am nevoie de stocuri de vin, abonament la zi la Netflix, ceva în blid și..ce să mai, să vină frigul, căci confortul e simplu! Iar Plumeria e înflorită.

p.s. avem și o lista a prețurilor DAIKIN, just in case.