– Sorine, te vizitez.

– hai, te aștept.

– nu vin cu mâna goală. Vin cu-n vin.

Undeva prin centrul Bucureștilor, mai exact în spatele magazinului Cocor sunt deschise niște mici buticuri. Unul dintre ele este, inimaginabil, dedicat strict bărbaților. Curajos, ai zice, dar necesar aș zice. 

– ce faci, coane?

– uite.. pe-aici..

Condus de o familie tânără și frumoasă, cu Sorin care lucrează în business de mai bine de 10 ani, Men’s Cave te face la ochi și suflețel destul de ușor. Amenajat frumos și finuț astfel încât produsul să fie punctul de interes, te surprinde pe final cu un lucru extrem de important: prețul.

– stai că vine și Strunilă..

– perfect. Poate ne zice o glumă nouă, n-am mai auzit demult..

– ce mai ai nou? zic

– Hai să vedem.. hai să-ți arăt o cămașă!

Mișto model. Materialul a fel.

N-aș fi spus că mă-ncape, dar ia uite..

– Pune și sacoul ăsta!

Mă aranjez, mă uit în oglindă.. parcă m-aș scoate-n oraș. Ptiu-drace!

Apare și Octav. Intră, ia loc.

Sorin îl mână la o ținută ad-hoc, easy, de zi de sâmbătă.

Nu rău, zic.

Dau și eu sacoul jos, probez o vestă, pun o cravată.

– Hai să ne pozăm toți 3, la locul special amenajat, zice Sorin.

Ne așezăm, Alex apasă clickul.. cam serioși, zice.

– bre, știți de ce are vipera corn? Că n-a găsit chiflă..

Stai dom’le să-ți maschez eticheta..

– Auzi, Chef: de ce teatru?

De ce teatru sau de ce eu teatru? Teatru e ceva cu care poți să te încurci la un moment dat și cu care să rămâi toată viața! E exact ca la femei. Îți place fata, vorbești cu ea, pare nu doar interesantă ci ți fascinantă și uite așa ajungi să spui: suntem împreună de 50 de ani! Sau…

Ideea este că teatrul este fascinant, e viu, e surprinzător! Exact ca o femeie sau un pahar de vin! Nu știi ce urmează după… Exista teatru ca și instituție, teatru ca și clădire și teatru ca și “comitet”! Mie din toate, trebuie să recunosc, îmi place “comitetul”! Sau breasla! Mai umblă o vorba pe la noi:”nu publicul te face actor, ci breasla!”. Așa și e, trebuie să te recunoască ai tai și după aia restul! Teatrul e atunci cand unul sau mai multi indivizi se înțeleg foarte bine și vor să le arate și celorlalți asta! Este cel mai viu organism dintr-un oraș plictisit! Este exact acel moment din tine care te face sa ieși în față și să pui piciorul în prag!

De ce fac eu teatru? Pentru că am vrut tot timpul sa transmit idei! Am ajuns să scriu teatru pentru ca am niște chestii de spus! Sunt actor pentru a fi în slujba altor idei și scriu pentru că mai am ceva de spus! Încerc să fiu foarte sincer cu mine și să-mi spun verde-n față că teatru înseamna timp! Adica timp din tine pentru el! Trebuie sa treaca timpul ca să poți spune ca ai facut teatru! Nu exista niciun actor de teatru devenit vedetă peste noapte, ca în televiziune sau film! Aici ai nevoie de timp! De asta ziceam ca teatrul, vinul si femeia sunt cam din aceeasi zonă! Toate au nevoie de timp pentru a fi bune!

Ca vinul, huh? Păi dacă tot veni vorba..

 

Am stat 3 ceasuri alături de oameni. Am mai pălăvrăgit, intrat în politică și junglă, fotografie și șou. Pare o lucrare pe care aș repeta-o.

Mulțumesc Alex pentru pozele frumoase!