Numele poate nu spune nimic, însă GRAMMA cu siguranță. Casa Olteanu, a.k.a. GRAMMA e la fel de primitoare precum Cuvee Vișanul de 2010.

L-am călcat pe Marian împins de un interes semiocult, de a afla rapid tainele Aligote-ului din Burgundia moldavă, cum de s-a apucat de promovarea produsului familiei și ce anume pune-n vin. Le-am aflat pe toate, mai ales cantitatea de pasiune ce-l mână-n luptă: maximă.

În vizită la casa Olteanu
Întocmai ca la prima întalnire de la zilele Vinul.ro de acum 2 ani, Marian și-a demonstrat valoarea. Deși trezit după câteva ore, neformalizat mi-a făcut o tură rapidă, cu degustare cu tot, pe rețeta k.i.s.s.

Necomparativă, degustarea mea veni perfect, mai ales că Feteasca Regală din 2009, lot 28, defăcută proaspăt fu’ servită la masă, odată cu bucatele mamei.

În vizită la casa Olteanu
Apropo de comparative, în ziua precedentă am asistat la o liniuță mică cu ocazia zilelor Vinul.ro Iași, între aligoții Grammei și ai Vinicolei Averești. Au fost păreri pro și contra, însă am găsit că vîntul deja încălzit ce bate de peste Iași face un mai mult bine Vișanului și viei sale, vie aflată la o ‘maturitate deplină’, cu peste 35 de primăveri. Ca o femeie frumoasă, la un vârf de senzualitate. Pe tocuri 😉

În vizită la casa Olteanu
Cum lucrurile bune se nasc în joacă, la fel și cupajele cuveeistice ale familiei Olteanu nasc succese gustative, echilibrate, amprentate de o personalitate descoperibilă atât în pahare, cât și pe sticle. Cu o linie muzicală nou-nouță, cu o viitoare sticlă excelentă și o contra etichetă simplă, dar de efect, GRAMMA căștigă om după om, cu o înverșunare specifică lupătătorului de gherilă. Poate tocmai de aceea m-a cucerit așa, pentru că am realizat un om, o familie, în lupta cu piața. Și, ‘nu-i așa’, ‘în piață scapă cine poate’!

În vizită la casa Olteanu

Pentru GRAMMA DO, MI, SOL, călcați cu încredere GOODWINE-ul de săptămâna aceasta de la București. Faceți parte-n parte cu simfoniile Vișanului și a familiei OIlteanu.

În vizită la casa Olteanu
În vizită la casa Olteanu