Cand leul rage, femelele din clan ii fac loc, iar acesta vine si se apuca de infulecat. Se stie ca e regele, iar coama e o confirmare paroasa! Natura a ales sa ii ofere astfel, coroana. Se infrupta din victima si se minjeste pana la cot. Au rapus ceva mare, un bivol sau cateodata, chiar un elefant. Ei pot pentru ca sunt uniti, o fac impreuna, isi stiu unii altora pasii, iar munca in echipa ii face buni. Sunt mari. Sunt regi. Nu se abat de la cauza lor si asta mai devreme sau mai tarziu le umple burtile si burticile.

Ceva mai incolo, prin desis, privesc cu pofta si bale la gura, niscaiva hiene, poate un coiot, o gasca de vulturi plesuvi sau chiar niste caini dingo. Ceilalati, poftesc cu totii la halca de carne, la masa-ntinsa calda si gustoasa, insa trebuie sa se multumeasca cu inghititu-n sec. N-au cum sa fie invitati la masa, pentru ca regii nu mananca cu pleava. N-o sa ai ocazia sa vezi un rege mancand cu un necrofag cot-la-cot. Privesc umili de departe si asteapta…, ca poate mai ramane ceva, cat de mic.

Leul daca s-a saturat, se culca pe-o parte si ignora resturile furate de umilii si rusinatii nepoftiti. Eventual se bucura ca astia mici si cu coada intre picioare fac curat la locul faptei si lasa palma de stepa curatica. Au si ei rolul lor. Iar leul daca vrea sa ii lase, ii lasa. Daca vrea, se foloseste de ei, daca nu, se ridica, rage, iar ceilalti se fac nevazuti cat ai clipi.

Leul a ajuns aici pentru ca natura l-a creat sa fie invingator. A avut un tata Leu, care l-a ghidat nebuneste prin jungla, iar familia sa ii duce renumele mai departe. Il face mandru. Multumit si respectat! Necrofagii si gunoierii nu pot fi mandri. N-ai cum sa fi mandru cand te hranesti cu resturi. Te-ai clasat pe locurile din fundul junglei din start. Chiar si daca, doar ai chiulit urechile la masa regeasca. Un carnivor mandru ar putea fi si el respectat daca si-ar vedea singur sau nu, de treaba sa. De victimele sale. Daca a ciulit urechea, a ravnit la masa regeasca nu-l transforma decat intr-un alt mancator de resturi, trist si nerespectat. Un pofticios, dar.. un ratat!

Chiar daca un leut e prins intre vrajmasi, leul ramane rege! The KING will remain the KING.

 

P.S. Regele Sarbu aflat intins la soare, se scarpina prinvind necrofagii. Mona Segall e o leoaica cu care sunt mandru ca am vanat!

sursa foto