E saptamana patimilor, a parerilor de rau. A celor sfinte si a ultimei turnante in materie de tinut poftele-n frau. E momentu ca toata lumea sa se duca sa se dezbrace de pacate si sa se pregateasca de Vinerea mare.. de mancarea multa, miel, vin, etc..

Vroiam sa incep cu acest lung sir de treburi crestinesti, doar ca sa induc o stare de #fieca. Daca am reusit ok, daca nu imi cer scuze pentru incercare. Vroiam doar sa copiez stilul ortodox, de macanit intr-ale vesnice.

Ce are postu asta cu religia and stuff? Uite ce:

Stii ce e CREDIDAM?

Conform propriului site sunt: “CREDIDAM e constituit in 1996 ca asociatie non-profit, CREDIDAM reprezinta interesele artistilor interpreti romani si straini. Obiectul activitatii CREDIDAM este colectarea si repartizarea banilor cuveniti acestora, proveniti din difuzarea inregistrarilor comerciale pe teritoriul Romaniei de catre posturile de radio, TV, cablu, cinematografice, in restaurante, hoteluri, discoteci, etc.

Organizatia numara in prezent peste 8.000 de membri: actori, balerini, muzicieni din toate genurile (pop, folk, rock, muzica populara sau muzica clasica).

CREDIDAM este unic colector pentru Romania al drepturilor artistilor interpreti si a incheiat pâna in prezent 33 de acorduri internationale bilaterale, de reprezentare reciproca a intereselor artistilor interpreti cu asociatii similare din Europa si Canada. In baza acestor acorduri, CREDIDAM reprezinta in Romania interesele artistilor interpreti straini ale caror inregistrari sunt folosite pe teritoriul Romaniei, iar interesele artistilor interpreti romani, membri CREDIDAM, sunt reprezentate si aparate in tarile respective.”

Ei bine, dupa ce am delusit care e treaba cu CREDIDAM-ul si cu faptul ca asociatia reprezinta, colecteaza si plateste artistilor banutu pe munca lor, mai tre sa afli ca asociatia te mai informeaza lunar printr-o revista proprie tot felul de lucruri. Unele mai putin, altele mai importante. Unul dintre ele e lista rai platnicilor. Acele organisme private a.k.a. radiouri, care folosesc munca prestata de altii, ruleaza muzica, piese de teatru, reclame etc si nu platesc. Nu stiu cum se cheama lucrarea asta da mi se pare aproape de furt. Un radio pirat, fara licenta e sortit penalului, dar un radio cu licenta dar neplatitor de drepturi de autor cum oare se numeste?

Ei si revenind la oile mele de mai sus, ia aflati care sunt unii dintre cei mai rau-platnici din topul CREDIDAM:

BISERICA!

Vreau si eu sa stiu cum pot preainaltele fete de bomflai bisericosi sa dea fata cu Domnul, de fiecare data dupa ce ies din emisiunile TRINITAS. Cum pot nijalaii ceilalti, care lucreaza la uzina Crucii, sa mearga blat cand apar facturile si cererile de plata catre un organism care strange banul LEGAL! Si obligatoriu!

Ori niste pacatosi au pus mana pe antene si se folosesc de programele D-lui ca sa isi umple visteria?

www.cosmintudoran.ro

Era o vorba, parca: nu fa ce face popa fa ce zice popa!