Pe formația Vița de Vie, la un moment dat când împărțeam același impresar, eram foarte gelos, întrucât era singura trupă care muta mase de fani de la un show la altul. Eram foarte curios de cum reușeau și ce anume făceau ca să aibă așa audiență. Fidelă.
Și recunosc că eram unul dintre probabil primii hateri puri, cu definiția dată de Snoop Doggy Dog: i was not a hater, just a fan in denial.

Mult mai târziu mi-am dat seama că Adrian Despot era cumva ‘vinovat’, că de fapt tot ce prezentau oamenii de la Vița de Vie era un produs serios, matur, fără prea multe compromisuri comerciale. Și asta vinde bine și că îți asigură longevitate. Talentul, seriozitatea, îți asigură fani siguri, aproape ca tehnologia de ultimă generație, aia pe care o cauți și o vrei disperat, ca să fii sigur de ceva mai bun ca la altul.

După mai bine de 15 ani m-am lăsat convins ușor de concertul împachetat cu ‘ceva special via Vodafone’.

Am descoperit o cântare aranjată dichisit, care de la primul cinel m-a dus în fața scenei ca pe fanii trupei de acum ceva ani în urmă. N-am mai privit cu gelozie, ci doar cu respect, din nou.

Iar la momentul rulat ‘de-a dura’, cel în care Luca, holograma micului artist a apărut pe scenă, Vodafone și-a făcut prezentă tehnologia 5G, mi-am zis că tare norocos trebuie să fie puștiul. Iar artistul de carte a recordurilor. Respect, again!

N-a durat mult ca să-mi pun problema detaliilor tehnice, evident. Conexiunea aia trebuia să fie nu doar stabilă, dar latența spre 0, căci una e să cânți de față, chiar ‘ascuns după o boxă din timiditate’, ca Despot în prima lui cântare, dar totuși pe scenă, și alta e să o faci dintr-o cameră aflată la o distanță de ceva km și să fii pe beat.

Tehnologia asta prezentată de Vodafone trebuie să fie cu adevărat wow. Iar tu să fii prima holograma live din lume, tocmai într-un concert în Romania, și mai wow.

Oricum, aș zice că peste ceva vreme vei putea să îți programezi prin 5G orice artist vrei tu la tine-n sufragerie, ca să fii sigur că ești în primul rând. Iar Luca, viitor artist de urmărit.

Nu a fost o lansare de 5G neapărat, ci un prim exemplu spre ce ne îndreptăm. Spre instant, spre viteză, spre calitate.

Congrats Luca, Vița de Vie și Vodafone.