Frumoasa și impozanta sticla de azi, demnă de studiu libatic intens, vine dintr-o cramă aflată-n tocul cizmei, Puglia, intrată-n lista familiei Botter doar în 2017. Familia se ocupă de vreo 90 de ani de vânzarea vinurilor italienești, atât în cizmă cât și peste hotare. Odată intrat pe site-ul lor am aflat de un nou # și anume P2BI. Proud to be italian.

Mândri de cultura lor, de lifestlyle-ul latin, de convivialitatea bucate-vin, fashion și relaxare, nu se sinchisesc să se laude cu asta. Ușoare opulențe ici-colo, cam ca în cupajul din sticla de azi (Primitivo și Negroamaro). Un mix de ciocolate și vișine dintr-o vișinată “de la bunicu” cu corp și alura de bățoșenie neaoșă. Mult fruct copt, tanini șlefuiți, catifele și mătăsuri, toate ușor accentuate în genul specific de Puglia.

Notele lemnoase dulci nu se lasă prea mult așteptate și conchid frumos fiecare sorbitură. Îl văd vin de savurat post masă, mai ales pentru cei care preferă aceste vinuri bine-coapte. Și am o listă bună de astfel degustători.

Enjoy!

Pe unvinpezi.ro.