Aseară, grupul de interese Tastevin a avut o a 5-a întrunire unde s-au degustat, în orb, 20 de vinuri rose prezente pe piață.

Selecția a fost efectuată de compania SORLA, unui dintre cei mai puternici distribuitori din țară. ”de la noi pleacă tiruri zilnic”. E foarte interesant să asculți ‘industria’ și din perspectiva asta, care, până la urmă, e cam cea mai importantă. Nu ce place degustătorului, ci ce produce cash-flow.

În fine, degustarea s-a petrecut la Zahanaua Zexe, o locantă interesantă, cu meniu special cusut pe această seară. Am halit băsmăluțe, prepelițe și ciocolățică.

Revenind la partea cea mai impotantă, cele 3 care m-au fermecat ‘în orb’ au fost: Arezan de la M1, Rose-ul limitat al Domeniilor Ostrov, Charme de la Mer cât și Speranța Minima Moralia 2011. Pe unele le-am recunoscut, pe altele nu.

Degustarea a avut loc intr-un cadru excelent, mai ales pentru invitații care n-au mai călcat într-o adunare de genul acesteia. E foarte important pentru un om curios, deschis pentru vin să participe și să învețe degustînd alături de profesioniști. De altfel, este sfatul meu: urmărește, întreabă, participă. Sunt nenumărate ‘ateliere’ cu și despre vin.

SANTÉ !

IMG_1550.JPG