Robert had given it a 90!

Am râs și eu exact ca audiența. Cum dracu să n-o faci?!

Asiști la un mișto finuț prin gura unui DeNiro, aflați amândoi în cadrul unei serate dansante, în care actorul face publice unele note de degustare a vinurilor produse de însuși Coppola, de altfel mare premiat al serii.

 “Ultra rich and concentrated with impeccable balance, deep and complex with layers of cedar, currant, anise, blackberry, sage rich in minerals very plush at points yet firmly tannic and structured.”

Coppola, pe lângă mare meseriaș în ale filmului are în proprietate istorica zonă în care Gustave Niebau, prin 1880, investește fără milă toți bănuții strânși pe afacerile cu blănuri de Alaska. Astfel, Gustav fondează Inglenook, zonă pe care Coppola o vizitează mulți ani după, o place și încearcă să o achiziționeze.

În 1975, reușește. Deși mult mai mare decât ceea ce el și familia căutau inițial, Coppola este impresionat de frumusețea naturală a zonei dar și intrigat de povestea Gustaviană. Împărtășind cam aceeași senzație cu omul care a avea o poveste de imigrant similară cu cea a lui, cumpără Rubicon Estate (una din zonele premier cru ale CabernetSauvignon-ului californian) la a doua încercare a lui și purcede în a reconstrui marele Inglenook Estate. Astăzi, după 35 de ani de muncă, Eleanor&Francis cu o altă cramă deschisă în Sonoma County, se mândresc cu vinuri alese, premiate și, mai ales, cu povești de succes. Oenolog: Corey Beck.

Nu strică o plimbare pe site-ul companiei familiei. Este o incursiune într-o lume în care regizorul n-a omis nimic, de la salutul său pentru fiecare membru al familiei pînă la cel mai mic detaliu vis-a-vis de arta oenoturistică. Vrei să cumperi?

Mă uit la ei și mă gândesc la ai noștri. Nu e cazul să reinventăm roata, ci doar să ne lăsăm inspirați de alte povești. Și să le ducem la capăt.

Coppola's dream: film & wine. cosmin tudoran