Ediția de vară-primăvară 2015 a sosit cu 3 single-uri noi de la chateaul moldovenesc fondat în 1827.

La mine au ajuns un sofisticat și feminin, o divă pe podiumul de vinuri și un purtător al aromelor de primăvară, adică: Pinot Grigio de Purcari, Rose-ul și Sauvignon-ul.

Pentru că poftele mi-au stârnit curiozitatea diferit, am purces la degustare cu Rose-ul. O formațiune paramilitară de 3, Merlot, Cabernet și Rară Neagră, cu un 13,5% sesizabil, are un luciu perfect, o culoarea a slăninei de somon vârstnic și un nas puternic. Întocmai cum spunea George aici, nu prea stârnește interesul tuturor, fiind atât de scorțos și expansiv.

Însă, găsesc că notele alea de fructe primăvăratice roșii, cu zmeura, cireașa și izul trandafiriu, combinată cu remanența gustativă, m-a dus la pofta de a-l asocia culinar cu burger făcut în casă. A mers ca uns, zic.

Sauvignon de Purcari

O strălucire frumoasă, un nas vioi, praspăt, cu accente clare de fruct exotic alb. Greapfruit, lime, ananasa, nițel fruct al pasiunii.  Tocmai ce a luat bronzul la Decanter zilele trecute, iar mie mi-a demonstrat un post-gust simpatic, de mango necopt. Cred că cele 12 volume alcolice sunt cam șprințare. L-am asociat cu ora 11, pentru că era sâmbătă și cu piesa asta, pentru că e genială. Reinventare.

Am să revin cu nota de degustare vis-a-vis de preferatul meu, Pinot Grigio. Mâine. E totuși, 8:25 dimineața, acum când aplic un click pe publish și avem încă un hit..