Lässig, aka lass, laßcool, awesome.

După auskia și concediu am fost într-o prospecție scurtă: de 5 zile.

Primul lucru pe care l-am făcut cum am ajuns a fost să halesc un kebab. Da, sfântul kebab. Era ora amiezii, iar după ce am bâjbâit prin restaurantul hotelului și-am costatat ca e cam închis, am furat 2 pumni de alune de pe bar și am purces spre mijlocul stațiunii. Lumea se întorcea de la schi și se îndrepta alene spre barurile de pe ambele părți. Stiți drill-ul: apreski, nefiltrată, jager și muzică, frățică.

Centrul arată mișto, aglomerat, cu hoteluri ale căror partere găzduiesc fie restaurante și crâșme, fie magazine.

Era duminică însă și era puțin cam închis.

Pe o artera secundară un locșor magic imi dă vestea că n-o să crăp de foame: pizza&kebab.

Mai lipseau sarmalele și aveam o europă chiar unită.

Treaba la Austria e ca la Franța. Mânânci în orarele prestabilite, altfel dracu’ i-al tău. Asta în vale, că pe sus, pe pârtii ai de unde alege.

Aștept cina, dar între timp dau o fugă la Talschluss. E o trecătoare care duce la niște culmi mișto. Ajuns în zonă, pare că lucrarea e mai vizitabilă vara, deși, nici iarna nu e tocmai de lepădat.

La doar câțiva kilometri de orășel se află Golden Gate-ul, un pod celebru de-acum care e suspendat la 60 de metri. Te poartă de pe un mal pe celălalt. Cum stai tu și te uiți drept la pod, pe malul drept e o zonă e plin de brazi. Aici e construită cea mai mișto potecă ever, tocmai printre vârfurile copacilor. Are o lungime demnă de invidiat: 1km. E un circuit din lemn ce te poartă printre coroana coniferelor, într-o liniște absolută și te îmbie la pozat. Totuși, anotimpul rece nu este într-atât de ofertant (asta dacă nu ești fan schi-fond), vara locația fiind o adevărată grădiniță pentru orice vârste. Se cheamă SCHNITZA-Holzparc și da, e rudă cu porcul ce se dă de 3x peste cap, distrează copiii iar apoi îi și hrănește. Pe lângă această înlănțuire aventuroasă ce se întinde prin pădure, mai sunt zone de hiking, mountain-biking, câteva cabane la care poți lua prânzul sau doar poteci cu diferențe mari de altitudine. Mai jos aveți un album foto întreg cu zona respectivă.

 

Unde mai poți evada în cazul în care vrei. Golden Gate, Schnitza Park. #saalbach, #hinterglemm, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Posted by Auskia on Wednesday, February 24, 2016


 

Prețuri?

Tree-top trail cu tot cu Golden Gate Bridge

Copiii sub 4 ani: free. Între 4 și 15: € 6, adulții (de la 16) € 9.

Sub mine văd urme cum că vara tot traseul ăsta este populat de copii de toate vâsrtele, la tot pasul întâlnind trasee de cățărat. Mai sunt tiroliene, joaca-n tălăuț (că tulai bine-i D-zău să te scalzi cu dosu-n tău), aventura parc și, evidentul loc de tras cu cardul la restaurant. Unite toate sub pălăria Baumzipfelweg și Schnitza. Check it out.

Cum ajungi?

Cu mașina, urmând următorul traseu.

#tudoran, trol fals

După plimbarea mea de seară, trollul fals s-a întors la baza din Saalbach.

Saalbach Hinterglamm este în momentul de față cea mai vastă zonă dedicată sporturilor de iarnă din Austria și totodată una dintre zonele pionier în unirea landurilor.

Peste 270 de km de pârtii, 70 de lifturi și cabine, 1,5 nopți de cazare pe sezon, 20 de mii de paturi, 600000 de turiști în timpul verii. Cu o aplicație proprie ce funcționează excelent, night life provocator, apreskiuri, multe alte variante de a petrece timpul alocat vacanței, Saalbach Hinterglemm, intitulat la superlativ Circul de schi este una dintre cele mai spectaculoase staţiuni de schi din Austria.

www.cosmintudoran.ro – Saalbach Hinterglemm.#saalbach #snow #hinterglemm #mountains #austria #homeoflässig

Posted by Auskia on Wednesday, February 24, 2016

Lucrurile cu adevărat interesante în acest circ sunt așezate de-așa natură încât dacă vrei să te simți bine, atâta vreme cât cauți să aluneci pe zăpadă, o poți face indiferent de cât de lată ți-e șina. Schi, snowboard, sanie, etc.

Vrei să te întreci între prieteni? Să te lauzi cu viteza realizată? Skiline.cc te invită să îți înscrii timpii scoși pe circuitul SkiMovie, powered by BMW. Toto ce trebuie să faci e să te înscrii pe site-ul www.bmw-mountains.com cu numărul skipassului ca mai apoi să cauți filmul și să ți-l analizezi. sau să-l șeruiești, căci, nu-i așa, șeruiești și câștigi.

Sau vrei să înveți să sari? Schiezi ori te dai cu placa și vrei un funparc pentru începători? La Bernkogel în Saalbach.

aplicația Saalbach - Hinterglemm / #tudoranKickere mai mici, rampe pentru cei mai puțini curajoși, așteaptă cuminți pentru a asigura funul freestyleiștilor la nivelul rookies. Snow parcul (easy parc) se găsește direct la topstation-ul Bernkogel.

Funparcurile nu lipsesc însă de pe nici un versant. Ai atât în Saalbach, cât și în Hinterglamm sau NITRO Snowpark în Leogang și un alt Easy-Park în Fieberbrunn. Tot ce trebuie să faci e să studiezi atent harta sau să dai jos aplicația. Personal merg pe varianta a doua pentru că astfel îți înregistrezi traseul. Dar despre aplicație oleacă mai jos.

Revenind pe pârtie, mai ai varianta funului absolut fie cu toboganningul, această cameră-de-tractor pe zăpadă sau săniuțul propriu zis. La săniuș ai de ales între 2 variante: Spielberghaus unde te costă 5 euro sania dar 8 urcatul cu ratrackul spre vârful pistei, care are 3 km lungime (altfel te costă un urcat de 45’ pe jos) sau o altă variantă, Maisalm, mai ieftină dar fără ajutor. 3 euro și traseu de aproape 2 km, ce îți va mânca 25-30 de minute de mers pe jos. Fumătorii vor urâ acest urcuș.

Ce mai poți face?

 

Saalbach – HinterglemmUnde să mai schiezi până la vară. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Posted by Cosmin Tudoran on Wednesday, February 24, 2016


 

Ce-am încercat în ultima mea zi de ședere a fost snowmobilul. Costă puțin, e fun, iar locul e deosebit de interesant. Într-o căsuță veche a fost amenajat un soi de bar, iar atmosfera este aidoma unei cabane ocupate de prieteni. Dartz, cărți și bere nefiltrată. După snowmobil, evident. Ah, era să uit, aici poți să închiriezi și pistenbasher-ul, adică ratrackul ce nivelează zăpada. Deh, poate vrei să simți energia și să te faci nivelator șef 🙂

Saalbach-Hinterglemm 11

Costuri: 10 minute – 20 € pentru adulți, iar o oră cu snowmobilul te costă 120. Crede-mă, nu reziști 60’. Ratrackul e 120 euro pentru 25’.

Știu că poate sezonul nostru de schi s-a cam încheiat, dar nu uita că la alții zăpadă este până spre luna mai. Iar cum sărbătorile de Paști ar putea însemna și altceva decât goana după ouă încondeiate, Saalbachul oferă o mega reducere familiilor: the Family Hit package, În care copii de până la 14 ani au totul free, cu loc de cazare în camera părinților.Schi-pass-ul la fel. Începând cu 19 martie. Iar ofertele de preț se pot face direct pe site-ul oficial, adică aici.

Am făcut niște teste vis-a-vis de bookingul hotelurilor. Nu e mare diferență între booking.com sau aplicația proprie, care, practic, e un add-on la site-ul mamă.

Așadar, Saalbach-Hinterglemm, circul de schi ce unește landurile Salzburg și Tirol este dedicat tuturor. Familii cu copii, adolescenți, vârstnici sau celor care vor să probeze Tinderul.