Lumea vinului românesc pare să se precipite din ce în ce mai bine, să formeze clase noi de adepți și să adune curioși în jurul gheridoanelor.

Ceea ce nu face altceva decât bine căci se demonstrează astfel că România viti-vinicolă este o cu totul altă țară.

Ce se petrece în următoarea perioadă?

IWCB VINARIUM

Weekendul care vine (23 – 26 MAI) găzduiște cel mai important concurs românesc de vinuri, IWCB Vinarium. Concursul International de Vinuri București 2019 (IWCB 2019) este organizat  de catre ASER Consulting&Management, in parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub patronajul OIV (Organizației Internaționale a Viei și Vinului) și VINOFED (Federatia Internațională a Marilor Concursuri de Vinuri). Concursul se afla la cea de a XVI-a ediție. Câteva mii de etichete, 4 zile de concurs, un juriu format din peste 50 de profesioniști ai domeniului, câțiva Master of Wine, s.a.m.d.

Imaginea IWCB VINARIUM 2019 face trimitere la cultura CUCUTENI (5.200 – 3.200 î.e.n.), o moștenire pe care avem tot dreptul să o valorizăm.

Astfel, IWCB VINARIUM își asumă un rol activ pentru declanșarea tuturor demersurilor care să facă posibilă cercetarea științifică pe acest domeniu, în formulă interdisciplinară. 

România are nevoie de o amprentă identitară care să poată fi comunicată aici și în lume. »

Ro-Wine

a patra sa ediție bucureșteană. 

Târgul de vinuri de la Fratelli, cum e mai cunoscut în piață.

Peste 350 de vinuri de top atent selecționate, dar și o selecție specială de produse gourmet tradiționale sau internaționale însoțite de demonstrații de live cooking. Accentul este pus pe interacțiunea directă dintre oaspeți și proprietarii de crame, podgorii sau producătorii gourmet. Tette-a-tette like.

World of Wines by Vinimondo

Poate cel mai important eveniment din lună. Să mă explic. Este o primă ocazie, un prim eveniment de portofoliu al celui mai important importator din piață. Cele mai mari nume ale vinurilor din lume sunt aduse în România prin VINIMONDO, iar aceștia, pe data de 30 mai organizează la Palatul Bragadiru un târg de portofoliu.

Peste 200 de etichete de calibru cu producătorii aferenți te așteaptă să-ți fie prezentate. Gaia, Luce del Vitte, Bibi Graetz și câteva masterclass-uri super importante sunt mai mult decât mierea pentru urs.

Masterclass Riedel, Ornellaia, BibiGraetz, Inama. Mai vrei?

Seara se finalizează pe muzica celor de la Urma și bulele spumentelor din pahare. Așa se-ncheie și luna mai, lună plină.