Parcă-ntr-o sărbătorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, în sticla de față avem un cupaj de 4 struguri bine împământeniți în regiune. Evident, pe primul loc și majoritar în cupaj, liderul sânge-de-Jupiter, acest strugure rezistent la secetă și cu o coacere târzie, destul de productiv la hectar, respectiv Sangiovese. Ceilalți par a fi backin-vocals, căci am senzația că îl ajută spre triluri mai înalte, respectiv cu ceva acidități, corp, structură și arome de fructe proaspete. Vei găsi, imediat ce dai comanda și vei deschide sticla, un ansamblu de fructe negre, cireșe coapte, mure, tanini bine șlefuiți de soarele toscan, ciuperci, ierburi aromatice, lavandă și ciuperci. Are acel ‘meatyness’ de tot vorbesc englezii, cât și mioriticul ‘vino-ncoa’.

Hit italienesc demn de Sanremo 2023.