S-a împlinit când am realizat, pentru prima dată, că se poate face muzică și altfel. Iar când mi-am înflăcărat pentru prima oară sufletul pe o scenă în fața unei audiențe (era 7 martie 1996, la Casa de Cultură Bistrița cu ocazia unui eveniment intitulat Sărut Mâna, femeie!), mi-am zis: ăsta e visul meu! Să scriu ceva care să bucure. Muzică, versuri, mesaj.

Zilele trecute, pe la orele 20, într-o sală de repetiții din zona Timpuri Noi București continuam să visez. Cu siguranța, visul meu nu se va termina curând. Zâmbesc jovial și puțin mai împlinit ca acum 20 de ani și ceva luni.

Pe drumul lung, destul de bine bătătorit, am constatat că visul poate fi trăit. Piedicile și intersectările cu realitatea îți mai transformă visarea într-una mai dificilă, uneori picantată cu elemente de coșmar. Câteodată ești nevoit să tratezi realitatea cu aceeași cruzime ca cea cu care ea te obligă sa-ti atârni visele în cui. Însă, dacă le uiți ești pierdut, dacă nu le rătăcești și stai la pândă ca o felină pentru următoarea ocazie, devii om fericit. Liber, după o vreme. Căci ce visezi să faci și ți se-ndeplinește reprezintă garanția pentru un suflet împlinit.

Proiecția ta de acum o vreme poate fi urmărită live, cu aceeași ochi. Căci visele nu se îndeplinesc decât peste nopți.

Multe.


Acesta este visul meu, iar el va fi proiectat pe Ateneul Român.

Odată cu provocarea lansată celor 196 de tineri artiști din întreaga lume, ediția 2016 a Concursului Internațional George Enescu lansează și această aplicație : Trăiește-ți visul!

Reprezintă un tur virtual printre cele 4 secțiuni din concurs, Vioară, Violoncel, Pian și Compoziție, care te ajută să descoperi cu ce fragment muzical semnat de Enescu rezonezi și ce citat din George Enescu se potrivește cel mai bine personalității tale. La final afli exact care sunt recitalurile și concertele din cadrul Concursului Enescu pe care ți le recomandăm.

Intră și află dacă visezi ca un violonist, ca un violoncelist, ca un pianist sau ca un compozitor!
Intră și află detaliile despre concurs și hai să ascultăm împreună!


Cu ce rezonez și ce am descoperit că sunt? Urmărind aplicația am descoperit următoarele:


Fiecare vis vine cu o provocare. Gândește-te la cel mai drag vis al vieții tale. Ce ai simțit/gândit în fața necunoscutului?
M-a inspirat. Necunoscutul e spațiul în care pot să cresc. Provocările jalonează drumul pe care îl am de parcurs spre visul meu.

Ce te motivează cel mai mult în a-ți urma visul?
Creativitatea

Dacă ar fi să alegi un vis care ți-a transformat viața într-un mod excepțional, acesta ar fi din domeniul:
Artistic: o creație care te exprimă la adevărata ta valoare

Câtă vreme visăm, avem șansa să ne trăim potențialul la maxim. Ce crezi că te poate ajuta cel mai mult să-ți împlinești un vis?
Construirea unei echipe cu aceleași valori

De care dintre următoarele lucrări muzicale ale lui George Enescu te simți cel mai aproape?
Sonata Nr.2 pentru vioară şi pian în fa minor Op. 6

După ce am terminat de bifat întrebările, joc ce mi-a luat mai puțin de 3 minute am aflat că sunt compozitor.

Asemeni unui compozitor care vizualizează cu ochii minții locul fiecărui instrument pe partitură și dezvoltă teme muzicale originale, ești un lider înăscut. Știi să aduni în jurul tău o echipă și reușești să dai viață visurilor tale prin acțiune și generozitate, lăsând loc și pentru visurile celorlalți. Îi inspiri pe cei din jur cu viziunea și curajul tău. Îți trăiești visul cu pasiunea unei simfonii de Beethoven și în același timp, știi să nu renunți nici la rigurozitate.

Citatul care te caracterizează:

“Perfecțiunea, care este pasiunea atâtor oameni, nu mă interesează. Ceea ce contează în artă este să vibrezi tu însuți și să îi faci pe ceilalți să vibreze.” – George Enescu

Evenimentul care ți se potrivește cel mai bine din cadrul Concursului Enescu 2016:
Concertul de Deschidere, 3 septembrie

Află și tu ce ești și proiectează-ți visul la Ateneu! Apoi intră aici și fă-ți mai ușoară intrarea!