Alin este preotul liubcovean ce crede că apa se îmbină perfect cu muntele în zona Raiului Cazanelor Dunării. Liviu e un columbofil pasionat ce crede că nu există o imagine mai frumoasă ca un cer acoperit de porumbei. Roxana și Marian cred că satul Iverna este leagănul cântecului mehedinţean.

Victor Bogdan Gheorghiţă, unul dintre tinerii fotografi ai noului val românesc care, crezând în poveștile lor a iniţiat proiectul fotografic “#PrinMehedinti” și a reușit ce și-a dorit: o radiografie artistică a vieţii în județul Mehedinți: cu probleme, istorii de success, locuri uimitoare și oameni cu poveşti interesante.

Victor Bogdan Gheorghita

Posted by Ionuț Sibinescu on Wednesday, May 20, 2015

 

La vernisajul expoziţiei ce a avut loc la Hotelul Grand Continental săptămâna trecută, am văzut o serie de imagini și am putut combina senzațiile vizuale cu cele ale imaginației, ajutați fiind de prietenii comuni ce au dat și ei curs invitației lui Victor. Cu emoții, cu fast, cu un follow-up ajutat de vinurile aceleiași zone, mediteraneenele Cramei Oprișor, seara a avut parte de vorbitori și sloave frumoase.

Vreau să vă atrag atenția asupra esenței acestui demers. Am avut norocul de a mă plimba prin multe locuri din această frumoasă țară, iar Mehedințiul este unul dintre acele locuri care îți rămân întipărite pe retină, de oriunde ai veni din lume. De la chipul lui Decebal cioplit în stâncă până la Ponoare, până la pălinca de smochine, am redescoperit moștenirea acestui neam. Nu am înțeles niciodată de ce aceste obiective nu au fost promovate, în condițiile în care Mehedințiul este o zonă atât de bogată încât ar putea exista foarte ușor, numai prin turism. Îi sunt recunoscător acestui tânăr fotograf pe numele său Victor Bogdan Gheorghiță și lui Ionuț Sibinescu, cel care l-a îndrumat prin Mehedinți, că au reușit să ducă la final un proiect pe cât de ambițios pe atât de benefic. Este nevoie de cât mai multe inițiative de acest gen pentru a reuși să oferim avântul propice acestei țări pe care o iubesc nespus

spunea cu patos invitatul de onoare al evenimentului, Cristian Tabără.

#prinMehedinti cu Cristian Tabără,  Ionuț Sibinescu și Victor Bogdan Gheorghiță. Cosmin Tudoran
Ar fi păcat ca acest proiect reușit până în momentul de față să nu-și facă treaba în continuare. Acum presiunea nu mai e pe umerii fotografului. S-a mutat pe umerii celor care și-au dat girul pentru acest proiect, Ion Sibinescu și oficialii județului Mehedinți.

Lor le vine acum rândul de a promova și a se folosi de aceste povești frumoase spre împrăștierea mesajului: vino #prinMehedinți! 

Iar nouă să-i ajutăm.