De județul ăsta mă cam leagă mai multe lucrușoare, unele mai importante ca altele. Am cunoscut zona mai în detaliu acum vreo 12 ani când am legat o prietenie cu unul dintre olandezii zburători mutați pe plaiuri mioritice. Construiește bărci pe cotul Dunării undeva pe la Hinova, iar faptul că aveam ceva timp mi-a permis să stau o vreme pe după atelier. Și să mă plimb prin zonă.

Prin zonă s-a plimbat de curând și Victor Bogdan Gheorghiță, unul dintre cei mai mișto fotografi pe care-i cunosc. La WorldPressPhoto, printre picături a apucat să-mi spună câteceva despre proiectul său.

#prinMehedinti, @gheFoto
Ce este #PrinMehedinti?

Practic, proiectul este un demers de fotojurnalism care urmărește Mehedințiul prin poveștile unor oameni ai locului și care vrea sa tragă un semnal de alarmă cu privire la zonele care au imens potențial turistic, economic, agricol dar care prin lipsa de viziune a autorităților intră în amorțeală și uitare. Demersul, inițiat de Victor îl mai are de partea sa și pe Ionut Sibinescu – Consilier Județean, Crama Oprișor și alți câțiva sponsori.

Pana in acest moment, Victor Bogdan a vizitat județul și a surprins poveștile unor familii locale. Astfel, a reușit să transpună în imagini esența județului Mehedinți. Proiectul vrea să îndrepte atenția publicului către obiectivele turistice, economice și culturale din Mehedinți și creionează povestea acestui loc, subliniind problemele cu care se confruntă, dar și oportunitatile pe care le ofera.

Rezultatul muncii sale se poate vedea în premieră la expoziția care are loc miercuri, 20 mai, orele 19 la Grand Hotel Continental.

Cu bucurie (și vinuri bune, vorba cuiva important mie) ne vom vedea acolo.