Până terminăm de montat ce vrem să montăm, aș găsi niște răspunsuri la întrebările ce le mai aud în particular vis-a-vis de ce anume să alegi dacă vrei să schiezi în Otztal.

Noutățile sezonului de schi la Soelden conțin următoarele aspecte:

  • Giggijoch Gondola este proaspătă, lansată în decembrie după o investiție măricică. Capacitate de 4600 persoane pe oră, ajungi la Stadium Center cât ai clipi. Stai la coadă doar câteva minute.
  • Evenimentele mai importante de iarnă sunt: deschiderea cupei mondiale FIS de schi la Sölden (dar care s-a trecut deja, deci, e la next, on Dallas), festivalul Electric Mountain (4-7 aprilie), ceva de neratat pentru turiștii gay respectiv evenimentul Gay Snowhappening ( 25 martie – 1 aprilie) și, ultra cunoscutul Hannibal. E un spectacol pe ghețar, la 3000 de metri înălțime, în mijlocul naturii, pe ghețarul Rettenbach. Mai bine de 500 de participanți, prezintă povestea vieții conducătorului de oști cartaginez Hannibal, cu o coregrafie precisă, cu dansatori, vehicule de zăpadă, parașutiști de base-jump, elicoptere, snowmobile, săritori cu parapanta etc.  (loc în picioare pentru adulți 43 de euro, copii/ adolescenți 24 de euro).
  • Pentru lecții de merchandising poți apela la magazinul oficial Soelden, pe care-l găsești în strada principală.
  • costul unui ski pass de 3 zile în low season este 134 euro. Pentru restul datelor ai aici toată informația.

Unde să stai?

Păi dacă vrei 4 stele plus, un weekend romantic cu iubita/iubitu’/familia recomandarea noastră este Das Central sau Bergland. Sunt hoteluri de 5 stele+, absolut încântătoare, cu un halfboard demn de toată lauda. Iar dacă spunem că aici s-au cazat mai marii filmului 007 cred că informația poată fi tratată ca o confirmare. DasCEntral găzduiește programul BMW & Mini Driving Experience, un curs organizat pe lângă Soelden, care te ajută să-ți ‘îmbunătățești stilul de șofat’ aka te lasă să te joci cu XDrive-ul în zăpadă. Noi n-am prins pentru că, nu-i așa, nu ne-am făcut programarea. #bmwsnow

P.S. la ambele hoteluri găsești personal vorbitor de limba română, poate și pentru că sunt români, iar ca o ultimă chestiuță, hotelurile aparțin familiei Falkner, cei care au în propietate atât compania de cablu BergBahnen cât și celebra locație Bond, IceQ. Locuiesc în hotel.

În cazul în care vrei să găsești alte variante de cazare, personal recomand 3 variante:

  1. Soelden.com – e un booking.com direct, fair, simplu.
  2. SnowTrex – altă variantă de a alege ceva pe un buget diferit.
  3. Appartements-soelden.at – pentru varianta cea mai ușoară de a sta cu familia + prietenii. Am avut multe întrebări din zona asta pentru cei care vor să meargă în grup. Apartamentele sunt situate central, fix lângă SPAR, la 2, 3 minute de orice. Been there, confirm.

Ca sfat, orice alegere ai face, fă-o din super timp! Astfel nu mai simți nici bugetul atât de dureros.

 

Momente de #auskia.

#tirol #soelden #bmwX1 #tuborgshot

Posted by Cosmin Tudoran on Tuesday, 21 February 2017

 

 

De unde #auskia 004 și de ce cu sportivi din Lotul de Iarnă Paralimpic?

Pentru că 007 și pentru că acum 1 an i-am cunoscut pe cei 3 din poza de mai jos. Și-atunci ne-am dorit să îi ducem cu noi în #auskia. Să le aflăm povestea și să o ducem mai departe. Job 95% done.

Mihăiță Papară în #auskia 004. Soelden

Starea de #auskia a fost extraordinară, chiar dacă mult prea scurtă. Ar mai fi încăput 2, 3 zile. Hai 14. Dar despre, oleacă mai încolo, să terminăm montajul.

 

#auskia 4 just entered the building.

#dascentral #tirol #lovetirol #tuborshot

Posted by Auskia on Saturday, 18 February 2017

 

 

Încă un sezon în Tirol, încă o echipă, aceiași prieteni și noi susținători.

Iată că am plecat, din nou, însă #auskia…

Posted by Auskia on Sunday, 19 February 2017

 

 

Mulțumim Soelden, DasCentral, Bergland, BMW Romania și Carlsrom!