După ce am avut ocazia să văd cum arată fabricuța de BMacși de la Craiova și cum se construiește pas cu pas modelul, iată că am avut și ocazia să mă joc cu ”ghereta de înghețată”. N-aș vedea chiar un studio în interior, dar o familie mică plecata la cumpărături, da. 😉 Sau un taxi mic ce să te preia de la gară.

Recunosc, e iarași un automobil pe care l-aș cesiona după cumpărare femeii, că e ea iubita, soția, bunica sau mama. Nu îmi pare o mașină demnă de un mascul la bord, cel puțin nu unu din asta, ca mine. Mă rog, daca e unu rupt din imaginea masculină a ultimelor colecții H&M ori Zara (lungan de 1,90 la 4jde kile), da.

Am avut ocazia sa îi dau pedală jucariei B-Max 1.0 Ecoboost 120 CP Titanium S/S. Cei 12jdecai fac diferența, rulând carapacea extrem de rapid. Însă consumul e pe masură. Eu, unul, n-am reușit să scot mai bine de 10 urban și 8 extern, chiar dacă, mă jur, am umblat ca o bunicuță. 70, limita de viteza cu o marja de 5 km/h plus, etc.. Deci, mic-mic, dar rupe Petroamele.

Apoi, ușa care revoluționează prin lipsa stâlpului central obligă (cel puțin la mașinuța utilizată de mine)la nevoia de trântit serios. Dacă ai fi taximetrist într-un BMax te-ai injura singur, zilnic. Mi s-a întâmplat ca la viratul spre dreapta centrifuga să-mi așeze cotul mai bine pe ușă și unii senzori să o ia razna. Ori oi fi fost io prea sensibil cu portiera?

Pedalierul e neprietenos cu cei peste-43 la papuci. Sau cu înnotatoare ca ale mele. Trăiesc pe picior lat și mare, da, stiu. Călcând frâna, călcam și accelerația concomitent sau invers. Îți tre picior subțire, încăltaminte la fel. Cu bocanci sau cizme n-ai un parcurs calm și liniștit. Vei călca în străchini.

Consola centrala rullz, SONY făcând o treaba bună electronic însă la un moment dat tehnica asta m-a șuntat pe nepregătite. Am folosit iPhone-ul din dotare pe post de AUX, prin montantul cablu-usb. Daca preț de 400 de km a funcționat totul perfect, după, n-a mai vrut. Pur și simplu a refuzat cititul iPodului fără nici o explicație. Noroc ca pe drumurile patriei prinzi Trinitas. Mega mixurile  de fiecare duminică din pragul de bisericii sunt excelente.

Confortul e asigurat de niste scaune foarte mișto. Te obligă la o poziție dreaptă, rulatul intr-un BMAx vreme de 5 ore nedându-ți stări de oboseală cronică. Deci puncte-n plus.

Revenind din nou la uși, invenția asta cu montantul e chiar simpatică. Aș zice sexy.. M-am surprins închizând și deschizând portierele din spate cu o plăcere ciudata. (Ce pervers..) Numai că la cât de ușor de deschide, aș sta cu stres având copilul în spate. Un buton și țuști, ușa se deschide oferindu-ți plăceri bruște cu vânt din față. Aș fi vrut un buton la mâna stângă cu blocare totală.

BMaxu e numai bun de plecat la magazin. Da, chiar că e o mașinuță bună de weekend, extrem de accesibilă pentru oraș și chiar de plecat la mama-soacră, la țară. Să-l încarci de sarmale și murături…

Până una alta, fă și tu un test.

Iată mașina testată și configurată cu ajutorul Colinei:

Cum zici că e?