Mi-au ajuns în ultima vreme la ochi o grămăjoară de campanii video, inițiante de bugetari și duse pe facebook. Adică, de jandarmerie, de ANA, de ANAF s.a.m.d.

Le salut, pentru că se vrea și iată, se face, doar că la capitolul Calitatea Execuției, unele sunt, hai să zicem, cel puțin funny.

Să purcedem cu primul.

Vrei să fii jandarm?

Posted by Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti on Wednesday, May 6, 2015

 

Speakerul motivațional nu doar că mi-a captat atenția, dar mi-a și reorientat-o instant către parchetul de pe lângă băncile școlii de jandarmi București, a amplitusului camerei, a reverbul ei, carevasăzică.

pac-pac…pac-pac… ultimul pas: pac.. Oare erau tocuri de 12?

Trecând repejor peste ce anume se vinde ca informație, m-aș opri la nivelul construcției sale. Poate nu contează pentru tot poporul, dar dacă orientarea informației e către cei de pe net, mă tem că d.p.d.v. tehnic este la nivel de anii 93-94. Ce fonturi, ce cross-disolve transition, ce fâșâit de fond.. Aș zice că jandarmeria e o clasică și videoul ăsta a vrut să iasă așa. Nu?

#nuvămaidrogaț!

HORIA TECAU – ALATURI DE AGENTIA NATIONALA ANTIDROG

Posted by Agenția Națională Antidrog on Monday, April 27, 2015

Agenția Națională Antidrog duce o campanie pe facebook pentru prevenirea consumului.  De droguri. Megasalutabil. Salutabile și personalitățile care au dat curs invitației, însă, again, privind câteva videouri mi se pare că s-au efectuat care cum. Pe burtică, pe holuri, etc.

– Horia, te rugăm, noi, știi campanie, droguri.. Uite, zi și tu ceva pe cameră.
– Ce?
– Hai ca îți scriu pe o hârtie. Te filmăm aici, la perete alb.
– Sunt Horia Tecău și sunt alături de ANA în lupta împotriva…

Eu aș mai milita și împotriva scârțîitului de uși. Nu se mai poate cu treaba asta. Te defocusează, scoate din schema logică și te poate face să râzi mai ales când tre’ să spui ceva serios. Nu, zău! #ungețitoateușile și #nuvămaidrogaț

Votează legal!

 

Tu decizi! Votează legal!Tu decizi! Votează legal!

Posted by Agentia Nationala a Functionarilor Publici on Thursday, November 15, 2012

 

Aici poetul a vrut să sesiseze pericolul angajării traversării prin vot nepermis de pe-o parte pe alta. Mie-mi sună voice-overul ca pe vremuri, la Reflecțiile Rutiere, Virgil Vochină. But, we see some ++ in ză cualiti.

Labor Exploatation

To work is a right, to exploit the work is a crime.TOGETHER we can fight LABOR EXPLOITATION

Posted by Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane on Tuesday, September 2, 2014

 

Nu mai putem comenta la nivelul tehnic. Poate doar la faptul că se vede că nu sunt cei mai profesioniști actori. Lucrare cu scenariu, temeincă. Niște cash plătit unei firme.

ANAF-ul viral

Nu avem mascați și nici arme. Iar “descinderile” inspectorilor de la Antifraudă în cazul Romprest (prejudicii de 4,5 milioane euro) nu vor fi difuzate niciodată, de niciun post de știri. N-au nimic spectaculos. Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Mass-Media

Posted by Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF on Wednesday, May 6, 2015

 

La clipul oficial al campaniei, o lucrare cu ceva sume, s-au strâns în jur de 15k de vizualizări. Însă, la ăsta de sus, echipa de comunicare se vede bine că știe cum se joacă pe fb. 100k?

Votează deștept și informat!

 

 

Cel mai bun spot electoral 😀

Posted by Privesc.Eu on Tuesday, May 26, 2015

 

Am lăsat spre final una dintre aparițiile de azi, câștigătoarea. Mi se pare megamișto, funny, cu o pildă bună de final.

Campaniile trebuie tratate la fel ca subiectele ei. Cu super profesionalism. Degeaba ai o idee bună dacă întregul produs nu este construit la nivelul anilor 2015. Ți-o duce în derizoriu și nu mai are nici un efect. Sunt sigur că alde colonei, manageri, capete luminate de pe lângă orice ministere, se mângâie pe burtică la un pahar de Alexandrion după ce și-au văzut ordinul pus în practică, dar sunt și mai sigur că n-au rezolvat nimic. Hâc!

Lucrează cu profesioniști! N-ai bani de la buget? Scoate la concurs de idei campania și dă-o tinerilor super creativi care cred o vor face free. Fă o pre-campanie la viitoarea campanie. Cu siguranță se vor găsi mâini de ajutor.

P.s. Am ratat vreun video? Share it via comments. 10x