Căpitanul Planetă era chemat de câte un puști ce purta un inel special. Fiecare adolescent din cei 5 avea un anume inel, ce reprezenta forța naturii. Apa, focul, etc.

După 9 ani de la primul meu All-Inclusive am constatat asemănări cu personajul cheie, Căpitanul Natură.

All-Inclusive-ul poate părea decandent, aglomerat, pe gustul altora decât ție. Doar că e posibil să fi purtat inelul greșit, iar tu să te afli într-un All-Inclusive identic. Personal cred că există all-inclusive-uri made-to-measure, pe fiecare cetățean român, potent sau ultrapotent financiar, figurant sau ba.

Antalya de acum 9 ani deținea în jur de 600 de hoteluri (toate în regim de A.I. sau U.A.I. / Ultra All Inclusive). După un boom financiar rusesc, azi se laudă cu peste 6000. De zece ori mai mult, mai mare, mai larg, mai vast.

Scăderile însă se văd și ele. Pe fondul certurilor din bucătărie, rușii și-au anunțat lipsa de la acest sezon. De la 3,5 milioane de turiști anul trecut, anul acesta sunt așteptați sub 1 milion. Wait, what?

Așadar, Căpitanul A.I. trebuie chemat din alte zări albastre. Eventual mai mioritice. Și eventual pe baza de buget.

Așezat în spatele unui pahar de vin roșu Kirmizi Sek Șarap, asist la zarva turistică de la prânz. Copii, părinți, mese ocupate și gălăgioase. În jurul meu se strâmbă din nas. ”N-aș veni niciodată” parcă li se citește pe chip. Un elefant îmbrăcat de un flăcău care-și ia slujba în serios strigă pe culoare :”minidisco, minidisco, hei, hei”. Un cârd de puradei de toate națiile stau de coada lui, aidoma elefanților în sălbăticie și se perindă printre piscine. Everyone is happy, Natașa va putea avea preț de o juma de oră niște loveaffair cu Vasiliev.

Crystal Waterworld Resort&Spa

E un A.I. de preț mediu, acolo unde omul familist vrea blidul plin, copiii liberi dar totuși în lesă, nevasta care să îi pună în farfurie și să nu-l trimită la spălatul vaselor. Vrea piscină, bere, mare, caldură și preț ok. E ok targetarea? Cunoști pe cineva de genul? Eu da. Majoritatea.

Doar că #presstige-ul mă poartă spre alte A.I.uri la care 99% dintre noi ar pune botul cât și cardul. Există un Căpitan pentru fiecare, doar că nu l-am descoperit încă.

Mardan Palace

Pentru că poate ești într-o nevoie acută de scos din viață și băgat într-o priză cu un curent alternativ continuu și fără căderi bruște. Poate vrei liniște, cald, o masă mișto, un loc îngrijit. Poate vrei un shopping de ceasuri de lux la parterul hotelului și nu delfini gonflabili. Poate vrei un a-la carte, dar undeva mai retras. E tot un all-inclusive, vrei sau nu să crezi. Singura discuție e bugetul pe care vrei să-l oferi. Cât și perioada. Early bird and booking. Pentru cupluri și porumbei.

Personal cred că mă coafează un A.I. 

Și-am să aleg exact ca vinul, în funcție de dispoziție și poftă.

Iar acum că PrestigeTours este propietate Calypso, un gigant turcesc, să nu te mire că vei vedea chartere de la Cluj/Timișoara sau Suceava spre Antalya. O să dai cu nasul de oferte din ce în ce mai des. Rușii ăia trebuiesc înlocuiți. Repejor.

Mulțumesc #presstige pentru ocazia de a reveni pe plaiuri antaliești. I’ll be back!