Să vă zic una cu Carla’s. Una bună, venită pe surse. Totuși neprobată.

Dar înainte de a v-o spune direct, stați cu mine să vă introduc mai bine în materie.

1996, septembrie, cred. Prima cântare venită cu trupa ce va fi să se transforme în Ca$$a Loco, pe numele de-atunci 2BFree (da, știu, și io mă râd). Cântarea e aranjată de Leonard prin intermediul Radio 21. Cântăm la Petroșani, pe o scenă în aer liber. Cu noi cântă Ro-Mania, Double D, Proiect K1, și nu mai știu cine.

Cântă Ro-mania. Și joacă. Ionuț, Mircea Presel și Radu Fornea îmbrăcați în niște ii (o ie, două ii)  sar și ridică prafu de pe scenă. Tot Petroșaniul sare odată cu frunzulița de Buzău, hașptiu, bătu-te-ar Dumniezo. Se gată șoul, ies de pe scenă.

Lumea urlă și-l văd pe Fornea cum aruncă ia, bagă un preș lung pe el, o altă geacă, o șapcă și așteaptă ca prezentatorul să anunțe Proiectul K1. Cu surle, trâmbițe și ceva chiuituri inventatorii dance-ului românesc urcă pe scenă. Cu, Mircea, Daniel și Fornea. De-acum cu alte straie, dar în aceeași formulă, pe aceeași scenă. Lumea e în delir, dă-i cu dance-ul.

Mnoh, ma uit la Sorel, ne uităm unu la altu și înțelegem că așa e businessu, nu alta. Ne dăm ghionturi și ne dorim rugându-ne la zeul Technics să nu ne încurce deck-ul banda. Făceam live de pe o casetă. Una singură.

După k1 a intrat Double D iar rețeta s-a păstrat, dar doar cu Daniel pe scenă. Am făcut un calcul mișto: 3 trupe cu 5 membri. Super afacere.

Acu să revin la Carlași.

Aud un zvon cum că ar exista vreo 3 trupe Carla’s Dreams care se duc la cântări mai private-așa. Nunți, botezuri. Cică una dintre trupe a fost invitată însăși de Carla himself. Nu știu dacă e chiar adevărat, dar mi-a dat o idee.

Carla’s ar trebui să se francizeze. Oricum sunt pe un așa val încât ar trebui inventate câte o trupă pe județ. Imaginează-ți un business carladrimistic întocmai ca distribuția de alcool. Vrei un tăiat de moț la Nușfalău? Iei Carlas de la Zalău, zău. E mai aproape. Nu?

Apoi omul cu franciza are mai mult timp să compună, să ducă businessu la un alt nivel. Poate sta acasă ca Fornea prin anii 2000 când trimitea în concerte un tip ce semăna cu el. Fornetti, ring the bell? Oricum nu caută satisfacția recunoașterii pe stradă, deci, nu e că pare o idee bună?

Propun infințarea de trupe Carlași. Să reinventăm businessul muzical, zic!

 

p.s. în poza de căpătâi se află trupa Hollywood Undead. Asemănările sunt pur întămplătoare, desigur.