E o nebunie colorată. Ca idee, petrecerea cu surle și trâmbițe își are o primă apariție pe undeva prin evul mediu. Astăzi, Nisa  se laudă cu un al treilea carnaval ca mărime și grandoare din lume, după evidentele Rio și Veneția. Ca cifre, carnavalul, acest punct maxim de interes al unei ierni pe Coasta de Azur, înseamnă:

  • un bugețel de 6 milioane de euro
  • 30 de milioane de euro rulaj pentru această perioadă. Incasări, venituri, spălări în mare.
  • 1.800 de joburi create direct pentru cât și de pe urma acestui eveniment: actori, fotografi, etc.
  • un super impact media cu peste 300 de acreditări din 22 de țări. Da, și România, prin jurnalistele de la Forbes, Ziarul Financiar și  alte personalități on-line.
  • 370 de mii de turiști în luna februarie.

Ideea carnavalului din acest an a fost media. Sub numele de King & Queen of Media, carele alegorice au fost inspirate exact din mlaștina colorată și alambicată a scandalului, zgomotului print&tv. Pilde colorate cu mesaje directe, un președinte chinez ce trăgea frâiele prin tv, un alt important francez ce se bucura de nurii unei blonde, tv-ul născător de monștrii s.a.m.d.

O nebunie colosală cu un tâlc subtil. M-am plimbat printre artiși însoțit de camera Silviei și amestecat printre costume am tras un reportaj de care sunt parțial mulțumit.

De ce parțial? Pentru că n-am avut timp să mă-ncarc destul de bine cu energia locului, fiind atât de stresat de ISO and others :P.

Mai jos o bună parte din poze.

 

#nice, #nicebytarom, #nicecarnaval / @cosmitudoran / www.cosmintudoran.ro

Posted by Cosmin Tudoran on Monday, March 7, 2016

 

De ce un final de februarie la Nisa?

Păi dacă nu pentru parada florilor sau carnaval, poate pentru culorile minuante de iarnă/primăvară, poate pentru o Coastă de Azur mai puțin aglomerată, pentru o primăvară-n doi sau nah, pentru un croissant solo.

Tarom are niște oferte demne de luat în calcul. 1 frumos city-break nice&easy.

Groupe Carnaval Nice

Mulțumesc Gordanei (Atout France) cât și minunatelor noastre gazde: Florence, Mickael și Miriam.