Petra este într-adevăr o căsuță bifabilă în bucket-listul fiecăruia, fie că e din pricini creștine, fie că e din motive de auto confirmare. E un sit #iola.

Însă, ce m-a surprins pe mine a fost conlucrarea artistică a naturii-n timp lung, cu adaosul civilizațiilor care i-au trecut pragul.

Petra e o vale construită din cuarț și fedspat, aflat sub milioane de ani de suprapuneri. Tot defileul are culoarea roșie și este format dintr-o gresie prin care apa în învolburările ei a sculptat după moftul gravitațional. Apoi au trecut civilizațiile care și-au găsit rost în piatră. Nabateeni, egipteni, romani, greci, până și Julius Constantinescu.

S-au scultpat palate, temple, coloane, morminte, s-au păstrat și locuit chiar până la declararea oficială ca patrimoniu UNESCO prin 86. Un soi de Buftea al Jordaniei, zeci de filme și-au găsit cadrele prin zonă.

Pozele vorbesc până la un moment dat de la sine, ce nu-ți pot confirma însă este faptul că ai nevoie de mai mult de 1 zi de petrecut aici. E păcat s-o vizitezi turbo.

Toată valea are zeci de hectare, dar zona cu adevărat interesantă presupune mai mult de 2 zile de vizită. Iar dacă tot stai 2, mai pune una, ca să ai parte și de suprizele oferite. Respectiv: tur de noapte al Al Khazneh-ului, unde camera din față este plină ochi de lumânări. Iar doi, odată avut pachetul de 3 nopți, ai parte de un tur privat nocturn care se termină cu o cină specială. Cam cool, zic.

Costuri:

Intrarea pentru o zi costă 50 JD, iar dacă vrei pentru 3 face 60. (1 Dinar = 5, 28 ron)

 

Sfat: la Petra dacă n-ai două zile pentru savurat, nu veni! N-are sens.

Pe-aici au trecut egiptenii, romanii, grecii,…

Posted by Cosmin Tudoran on Tuesday, 23 January 2018

 

Petra este una dintre locațiile vizitabile prin viitorul pachet Prestige Tours. Revin cu detalii însă vorbește lumea cum că ar fi undeva la 750 de euro/persoană pentru 7 zile + zbor.

 

Stay Tuned!