Într-o frumoasă zi de octombrie-n roșu, niște neni bătură la ușă. Erau înalți și falnici ca plopii fără soț. Sunt vorbele unei femei, nu ale mele, că nu eu le-am deschis ușa. Mai bine.  I-aș fi putut încurca lesne cu băieții de la gaze sau cu cei care citesc contoarele pentru Radet. (glumesc)

Oamenii veniră cu diplomatul, o geantă argintie cu cod și-un plic. ‘Crack the Case’ zicea în plic, nepunându-mi la dispoziție vreun topor, ci o lanternă minionă și-o foaie albă pe care, undeva, ascuns, zăcea codul.

-Ahaa.. îmi zic. E activarea Heineken pentru noul 007. Dubaș cod, l-am încercat înainte să citesc foaia și a funcționat. Înauntru, o bere, un cd-cu coperta noului 007, vreo 3suteșiceva de euro și fix 400 de ruble. N-am înțeles de ce neapărat ruble, da james Bond-ăla o știi ceva ce noi nu știm. (Am auzit că Petreanu a primit 2jde mii de bahti thailandezi, iar Cristina Bazavan un chinez)

Plimbat prin Centrul Vechi al capitalei, am dat și eu cu nasul de strategica geantă misterioasă amplasată colț cu BNR-ul. Crack the Case zicea și pe dânsa, codul pentru aceasta însă fiind oleacă mai greuț de aflat. Ca într-un RPG tre’ să te pui în mișcare într-o misiune ce acoperă tot centrul, (fix vreo 5 la număr) locații în care prin ‘tehnică și dibăcie’ tre’ să afli parți din cod. Faza asta se petrece pe 18 octombrie iar câștigul nu poate fi decât mare.

Mă întrebam deunăzi că dacă în diplomatul de-acasă fu’ bere (și ceva mărunțis) în ăla din centru ce-ar putea fi. Pesemne că intrarea într-un tunel ce duce sub BNR 😉

Sau însuși Daniel Craig în carne și oase din ceară?!

Apropo de Daniel, reclama ce rulează de ceva vreme, deja, pe posturile tv poate fi refăcută pas cu pas de fiecare jucând aplicația Facebook. Poate îți place și ție să te alergi prin tren după valize. Să-i dejoci planul mârșav a lu Severine de a .. Joacă, Bulă, joacă!

Despre film, zic jupânii oficiali cum că cea de-a 23-a aventură e cea mai lungă și că, citez: ’În SKYFALL, loialitatea lui Bond față de M este pusă la încercare când trecutul se întoarce în viața ei ca s-o bântuie. În timp ce MI6 este atacat, 007 trebuie sî ia urma și să distrugă pericolul, indiferent de compromisuri.’

‘Om videa!

 

Vouă, curioșilor, nu vă rămâne decât să vă activați detectivul ce zace adânc și să încercați questul din Centru Vechi. Nu știi cu ce poți pleca acasă, mai mult decât o invitație la avanpremiera filmului.

Hasta la vista, Bond!