Sa-mi fie scuzata impertinenta, dar stiind ca tu esti om cu suflet mare sper ca ma vei intelege.

Stii bine ca nu ti-am cerut niciodata nimic. Nici atunci cand ne-am vazut la concertul din Cap Aurora, de la hotelul California. Daaa, da, atunci. Am inchinat pentru o cauza nobila, am discutat de incalzirea globala (tu stiai ca vine, noi nu!). Ei bine, acum iti scriu pentru ca vreau sa te rog ceva.

Alfa ca eu n-am fost atras niciodata de BMW. Bre, nu mi-a placut si gata. Ba l-am asociat cu “jmecherii” imbracati in trening, ba cu te miri ce romulani, ba cu inalte fete deputate. Nu mi-a placut neam. Dar asta pana joi cand, ceva in mine s-a schimbat. M-am asezat la o ceasca de motorina cu noul 530 D, X-Drive. Desi la inceput mi s-a parut ciudatel, dupa ceva kilometri de stat la taclale, ne-am cam imprietenit.

Mai omule, acu mi s-a pus rau pata pe el! Dupa ce mi-am aranjat scaunul si m-am jucat cu cele 9jde butoane, de mi-am umflat si desumflat cervicalii, lombarii si capetele bicepsilor femurali, evident ca mi-am fixat si volanul! Cu o miscare de pianist mega-talentat, mi-am dat drumu la ventilarea-n scaun, pe treapta 2. Nu-mi place sa am sezutul transpirat, iar pielea de pe scaune asta-mi confera. Mama da’ ce piele.

Am plecat spre Piatra Neamt unde prestam de ziua masculului o cantare cu grupul de interese Ca$$a Loco. Mi-am dat intalnire cu Leonard pe centura si pana a ajuns, am mai avut timp sa ma joc cu display-ul. Jizas, are masina asta un meniu, de zici ca-i racheta. M-am bucurat ca am putut da drumul playlist-urilor mele de pe iPhone si m-am jucat cu butoanele de stabilirea tractiunii si a modului de rulare: Normal, Comfort, Sport sau Sport +. M-am jucat cu padelele schimbatoare de viteze, desi stationam. Am imitat eu turatia motorului incercand sa ma inchipui Kubica. Vruuuum-vrreeaaammmm, iiiiihiiihiiiii… Noroc ca nu m-a vazut nimeni.

BMW 530D X-Drive M-Power 4

A venit Leo si-am dat drumu la CD. Am cumparat miercuri de la Kilipirim un album cu Beethoven, pe care am dat 5 lei. Ar trebui sa pui si tu in vanzare la Adevaru’, odata cu ziarul de seara. Cred ca e business!

Revenind la BMW-u, dupa ce a venit Leo, i-am dat in geaca. Masina “ruleaza fin”, citand clasicii bloggeri in viata, iar in habitaclu n-auzi nimic. Nici motor, nici vant. Aparatul pe care l-am testat era full. Da’ full nene!! Inchipuie-ti ca imi vibra volanul cand schimbam banda de mers, fara sa semnalizez.. ca tinea o distanta optima de franare fata de masina din fata.. ca la franarea si oprirea in oras, isi sucomba motorul, doar ca sa consume mai putin…

BMW 530D X-Drive M-Power 2

Cel mai mult mi-a placut pilotul automat. Asta mai are putin si te face sa joci table la bordul vehiculului. Nu schimba directia de mers singur, dar in rest face el totu’. Se tine dupa masina din fata, franeaza si accelereaza in masura bunului simt si nu te mai obliga sa tii picioarele pe pedale. Te poti relaxa.

Sa stii ca nici faza lunga nu mai e doar la latitudinea soferului. Se porneste automat cand simte intunericul si schimba cu faza scurta cand apare ceva in fata. Da’ ia zi tu, ce crezi de stergatoare? Merg solo sau… Da, is si ele automate.

Head-Up display-ul te imbie la atentie distributiva. Da’ te imbie fain de tot!! Alb pe timpul zilei, orange pe noapte, cu rosulet, cu masinute care ti se aprind cand ai vreun autoturism in fata.. Ce mai, pom de Craciun.

BMW 530D X-Drive M-Power 8

Am facut un drum lung, iar consumul a fost in jur de 10. Nu te superi ca nu am pus motorina doar de la Rompetrol, sha-i? N-am dat de unul in Onesti si am bagat de la unguri.

BMW 530D X-Drive M-Power 5

Nici lu Sorel nu i-a displacut masina. Era asa suparat ca apucase sa doarma doar vreo 3 ore, dar drumul de la Piatra Neamt spre locul de bastina al Loredanei, Onesti, l-a coafat!

BMW 530D X-Drive M-Power 3

Acu’ pe final tre sa iti spun de ce te-am apelat. Mie mai imi lipsesc ceva bani, cu tot cu showul de saptamana viitoare. Te rog cumpara-mi tu masina asta, ca tu iti permiti! Ne rezolvam noi cumva, dupa. Nu e decat 65.242 de euro fara TVA, dar ce nu face omul pentru o placere.

Multumesc frumos, Dinu Patriciu !!!