Era anul 2005, noi scoteam albumul ‘Mergi Blat’, aveam parte de ședință foto cu Marius Bărăgan și cumva se instalase coolnessul peste oraș.

Leo, îmi zice: hai în oraș că a apărut o cafenea nouă, prin spatele Ateneului!

Hai!

Cred că au trecut ani de zile în care odată la ceva vreme călcam serile de aici. Era un loc altfel, habar n-am de ce. Clasă, stil, o armonie anume a lucrurilor. Intersant era că an de an lucrurile se schimbau, mobilierul, designul, muzica.

Mișto loc, mi-am zis.

După o vreme aflu că se deschide un alt loc, tot al partenerilor, undeva în Floreasca. ”Provizoriu” aud. Era vorba de halele Floreasca, loc uriaș, cosntruit pentru a putea aduna toți cei care și-ar fi dorit să ajungă la Expresso-barul din Nicolae Golescu.

Le trec pragul, sunt șocat de mărime, de aranjare, detalii, etc. Apare o petrecere uriașă JackDaniels unde prestează ceva artist român. Ajung să-mi spun: poate prestăm și noi odată aici.

Lucrurile avansează repejor iar prin 2006 se deschide Fratelli Studios.

Waw!

Ajungi greu, nu prea ai șanse la masă, lumea se reorientează către zona Floreasca, malul lacului. Nu prea ai de ales în oraș, dar faptul că Fratelli apare acolo mi se pare că rerutează domeniul ăsta, arhitecții și echipa din spate orientând tot ce însemna HORECA anilor ălora. Încă umblam des prin showuri în țară, dar genul ăsta de cluburi/lounge-uri nu existau.

Și lucrurile cresc.

Fratelli Studios 2008

2009

Fratelli Social Lounge 2009

La tone de băuturi distanță, sute de mii de oameni care apar în club săptămânal, Fratelli devine un must-have în viața tuturor.

2010

2011

Prin vara lui 2011 ajung dintr-o întâmplare foarte fericită să îi cunosc pe cei din spatele businessului și să ajung chiar să lucrăm împreună. Mă bucur de detaliile din spate gândindu-mă că în doar 6 ani, de la o cafenea mică din buricul capitalei s-a ajuns la câteva locații. Sunt mândru de faptul că sunt invitat în echipa de comunicare, învăț și fur meserie de la Carmen Gheorghiță, trec nopți la rând în club, comunicăm pe toate rețelele sociale și observ. Învăț, cunosc, mă bucur. Profit, ca să fiu sincer.

2012

Substantivul propriu Fratelli devine verb.

Se deschid noi locații, apare Constanța și Mamaia, brandul se francizează iar eu încă tot n-am ajuns să prestez acolo.

Nici o problemă, căci DJ-ii locațiilor, Ruky DeeJay și Johnny DaMix mai strecoară câte un track ici-colo. Dar tot vine vremea 😉

2013 – Studios

2015 – Lounge

Nu cred că e cetățean normal în România, amator de party, socializare comodă și locații de unde să te inspiri care să nu fi auzit de Fratelli. Probabil că s-a auzit și afară, mai ales că în cadrul celor 9 locații le-au trecut pragul și nume sonore internaționale. Ca să nu mai aduc amitne de Fratelli Lounge de la UNTOLD.

Fratelli e locul unde te poți duce ca acasă la niște prieteni. Chiar dacă nu ești în moodul de afterparty, chiar dacă n-ai chef, au locurile astea o magie aparte, un fel de a te lua pe sus când ți-e lumea mai dragă și de a te scoate din starea de vegetare. Locul în care lumea se simte safe, e veselă și de unde pleacă sigur cu seri memorabile.

Deunăzi au făcut 12 ani.

N-am ratat.

De la o simplă cafenea, 4 prieteni și-au dorit să ofere ceva pe gustul lor, iar la 12 ani după însumează amintiri, energie, dedicație, oameni bucuroși și zeci de mii de clienți mulțumiți.

Their black is different. Așa a fost și așa va rămâne.

Felicitări, Fratelli!

Mulțumesc!