După o așteptare îndelungată și-o investiție de 9 milioane euro, Primăria Sinaia lansează noua Gondolă. Carp

Acum, e mult mai simplu, după cum confirmam cu unii-alții.

Cred că va merita și mai abitir tura de vizitat pe timp de saptmana, cand nu sunt vacanțe și un sezon plin. Va fi lejer, repejor, decent.

 Partiile de Ski Sinaia

Botezată după pârtia neagră cu același nume, una dintre cele mai dificile pârtii de schi din România, cu un grad de înclinare, pe Fața Mare, de 43 de grade, gomdola Carp stabilește o serie de recorduri naţionale. Instalaţia ajunge la cea mai mare altitudine din România, 2050 m, iar în zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălţime faţă de sol înregistrată de o astfel de instalaţie, 120 m.

 

  

  

 Jucăria învârte 42 de gondole a câte opt locuri și are o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră, pe un traseu cu o lungime de 2000 de metri. Au fost necesare doar 7 luni pentru construcția ei. Mi se pare atât de ‘ca afară’ încât nu pot decât să felicit domnii Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia și Bogdan Fălcescu, Director General Transport Urban Sinaia.

Cât te costă?

Skipass-ului unic va fi la prețul de 140 de lei și oferă acces la 25 de km de pârtii și la cele mai performante trei instalații din România: tronsoanele 1000-1400 și 1400-2000 ale Gondolei Sinaia și Telescaunul Soarelui.

Skipassul e valabil pentru Gondola Sinaia, Skilift Pârtia Noua, Gondola Carp și Telescaunul Soarelui. Folosind Telescaunul Soarelui poți ajunge și pe pârtiile din Valea Dorului.

Atenție însă: skipass-ul nu este valabil pentru telescaunul vechi din Valea Dorului, operat de alte companii.