Ieri seară am avut ocazia să fiu MC-ul lansării noii săli de cinema Grand Ultra din cadrul cinematografului aflat în Băneasa Shopping City. Pe lângă bucuria de a face eu oficiile de gazdă, am avut ocazia și de a testa primul sala, ca să-mi dau seama despre ce anume vorbesc.

A full Men’s Cave outfit.

Relansarea sălii Grand a venit de pe urma unui sistem de sunet anterior care nu prea era plăcut de Hollywood. Adică, filmele nu erau filmate în sistemul respectiv (Iosono), astfel, investiția inițială în echipamentul de sunet a sălii s-a demonstrat a fi aproape de prisos.

Însă, Grand Ultra merită toată comunicarea necesară ca să demonstreze faptul că filmele speciale, blockbusterele merită văzute din scaunele sălii. Detalii:

  • GU are cel mai mare “flat screen” din Romania (pets 270 mp) și, la alegere, scaune premium sau standard.
  • este construită precum o “cutie neagră” – plafonul, pereții și scaunele sunt gri, pentru a nu distrage atenția de la ecran.
  • sistemul Dolby Atmos, reprezintă de o experiență superioară sunetului, diferit față de tot ce există acum în România.
  • configurația sistemului cuprinde 54 de boxe, câte un rând pe pereții laterali și două rânduri pe plafon, + procesor de sunet Dolby Atmos

Noua tehnologie permite poziționarea foarte precisă a sunetului în interiorul sălii, cât și mișcarea lui realistă, în funcție de acțiune. Sunetele nu mai sunt redate pe un anumit numar de canale fixe (5.1, 7.1, etc.), ci sub forma unor obiecte audio poziționate independent într-un spațiu tridimensional. Nu face decât să ajute privitorul să fie în mijlocul acțiunii, mixajul cât și masteringul final mapând urechile privitorului la acțiune, plasându-l fix în mijlocul ei. Vorba oamenilor de muzică: sună de-nțepenești!

Sistem poate reda simultan până la 128 de obiecte audio independente, obținând astfel o ambianță sonoră de un realism care îți taie elanul.

Dolby Atmos poate fi experimentat începand cu anul curent 2015 la Grand Cinema & More, la filme precum „Insurgent”, „Avengers: Age of Ultron”, „Pixar’s Inside Out”, „Terminator: Genesys”, „Mission Impossible 6” etc.

La finalul prezentării, după ce experiența senzorială fu completă cu servirea inevitabilului Popcorn, am avut plăcerea să urmărim Avengerșii. Sala nu doar că te ajută, dar chiar te face să uiți de orice.

Grand Ultra, sunetul filmului în istorie

Grand Ultra este, după umila-mi părere, una dedicată cinefililor, celor care vor să vadă anumite filme fix din scaunul unui cinematograf. Sunt filme și filme, iar cele dedicate atât sunetului, nu doar acțiunii sau a scenariului, trebuiesc urmărite aici.

Mulțumesc Oxygene PR pentru ocazia de testa și a fi gazda în același timp!

 

A spectacular feature – Dolby Atmos – an amazing cinema hall – Grand Ultra – and a lovely evening with dear friends

Posted by Oxygen Public Relations on Thursday, April 23, 2015