Ce este un maverick?

Dicționarul urban de 2015 spune:

A person who shows independence of thought and action, especially by refusing to adhere to the policies of a group to which he or she belongs.

Dar dacă ar fi să putem traduce printr-un singur cuvânt în limba proprie, care ar fi acesta? Și-așa ne-am îmbogățit de ceva vreme cu hipster, lamber, bărbos, etc, unui maverick ce i-ai atribui?

Pentru mine omul ăsta trebuie să fie remarcabil. În primă fază, remarcabilitatea nu se referă neapărat la popularitate, ci la faza ascunsă, de reușita proprie a maverickului de a dovedi ceva și de a inspira, mai pe față, mai pe ascuns. Încrezător în sine, maverick-ul ar putea fi chiar un lider dacă nu e cumva deja. Îl văd a fi bine înfipt în moralitate și pe lângă a fi un exemplu pentru comunitate, un modest care a fost deja exemplu pentru cei apropiați. Excentric? Posibil. Vizionar? Ambițios? Ceva din toate astea, clar. Poate toate la un loc.

Scriind lucrurile astea mi-am rulat deja câteva exemple personale de mavericks. De oameni mișto care m-au inspirat, care au nota aceea de special atât pentru mine cât și petru ceilalți. Oameni cu care poți construi lucruri, sinceri și modești.

Înainte de a face publică lista personală, mi-aș dori să aflu mai multe opinii. Care ar fi ‘maverick-ul’ personal?

Glenfiddich The Maverick. #cosmintudoran, #tudoran, #maverick

Campania The Maverick Whisky Makers of Dufftown vine din partea celui mai premiat single malt din lume, Glenfiddich. Astfel, ea susţine spiritul liber, ideile neconvenţionale şi unice, abordând o atitudine îndrăzneaţă şi curajoasă, dar păstrează în acelaşi timp mesajul cheie Glenfiddich „Family Run Since 1887”.

Nominalizările voastre argumentate mă vor convinge să mă-ndrept personal către ei și să-i cunosc.

Nici mărinimia voastră nu va fi uitată, așa că am un single malt pregătit pentru cele mai realiste și sincere nominalizări. Toate comentariile se vor face aici, pe blog.

Cristian Șuțu a înlesnit deja o bună bucată de listă, însă aș vrea s-o extind.

 

 

Let the mavericks hunt begin!

UPDATE: s-a tras la sorți iar, Cedry2k i-a ținut noroc VanGogului. Have a sip, have a long holiday!