Tuborg Sound a fost partenerul primei ediții de festival urban din Parcul Rozelor, Timișoara. Scenă mișto, sunet ok, activități ubane aka skate-park și posibilitatea de a picta pereții live, plus multe shot-uri. Muzici?

DEDEY, Argatu’, CTC, Șuie Paparude – ziua 1, apoi CHIMIE, Frații Grime, CCSE (credcăsuntextraterestru) și Subcarpați. Ultimii doi și-au lansat albumele. Cu mâna pe ficat recunosc că nu mă dau în vânt după muzicile culturii sub. Nu mă dau nici după trupa Subcarpați. Pur și simplu. Am avut impresia că pe ultimul album prezentat simt note de-o traducere în limba română a Massive Attack, influențe și mofturi tradiționale. O fi cum zice Argatu’, ‘folclorul e oxigen pentru un popor asmatic’, dar să nu uităm că astmul se creează pe un fond alergic prezent de ceva vreme, cu ajutorul prafului sau a anumitor factori alergeni. Eu am trăit la aer curat și în prezența oxigenului la tot pasul, recte ansambluri & cantautori, astfel încât nu mă atinge.

Dar la fel, tot cu mâna pe ficat și inimă trebuie să le recunosc valoarea oamenilor de sub curbură: 8 pe scenă, bine integrat totul, sunet corect, fără probleme, o corelare a fiecărei voci astfel încât nu s-au simțit încălecări și alte erori. Jos pisica! Au o nișă bună și fac treaba excelent.

Ziua 1.

Ziua 2.

p.s. rămân fan Șuie.

p.p.s am învățat de la CTC că și ‘dacă vine garda, fugi!’ Până acum știam doar că ‘Fugi, vin minerii!’