Nu știam cine e Mike Horn până ce n-am deschis cadoul venit cu poșta rapidă. Deschid cutia albă și îmi cad ochii pe o sticlă minune. Metaxa, 12 stele.

intru pe site-ul indicat dontdrinkexplore.com și fac cunoștință cu individul.

‘You don’t drink it, you look at it!” într-o engleză britano-ciudată, de la un distins om relaxat. Apăs mai departe și dau de cadre frumos prezentate, drone, mare, munți și-un individ între ele. E chiar Mike însuși. Opresc și caut să aflu despre el.

E un elvețian născut la Johannesburg, băiat de 50 de ani care are până la activ ceva lucruri de afișat. S-a plimbat prin jurul globului pe la Ecuator singur, a înotat  Amazonul, a mai tras o plimbare pe jos la Polul Nord în sezonul negru, e montaniard, globetrotter, scriitor și, în general, diliu.

Acum, dacă e să te întrebi ce face, află că e la bordul iahtului său Pangaea într-o misiune simplă: 2600 de mile, de la pol la pol, nemotorizat.

 

 

 

Ei, după ce-am descoperit toate astea, revin la clip și parcă mă uit la el cu alți ochi. Deci, Metaxa și-a tras o imagine demnă de luat în seamă, prin asocierea acestui distilat din vinuri de 12 ani cu un nebun ceva mai matur. Și ca să fie tacâmul complet, au lansat și o campanie prin care te invitau să explorezi site-ul și să te înscrii într-o cursă scurtă prin care ai putea câștiga una din experiențele vieții tale. O aventură cu ghid.

Eu m-am băgat. Mi-ar plăcea un trip cu omul. Ai aici site, pagină de facebook sau instagram.

Nu-l bea, simte-l!

p.s. mai ai doar 5 zile.

Legat de licoare, o găsesc foarte echilibrată, bine structurată și vivace și deosebit de plăcută. Din vinuri de Muscat făcute doar din insula Samos, cele 12 stele ale lui Constantinos Raptis, masterBlenderul, vin cu note florale, cu vanilie și evidentul caramel, cu un palat plin și delicat. Recomandabil ar fi un cub de gheață, zic.

Și să participi.