Samos, a doua insulă din Grecia dodecaneză, ca mărime, după Rodos. Satul Kerveli e la vreo 20 de km de aeroport. Sus pe coline, cu un 4×4 decent, dai de acest locșor.


Niște domni greci, soț și soție, cuplu tradițional, mai muncitori-așa, după ce au ieșit la pensie și și-au vândut fabrica de textile din China, au ajuns într-o vizită-n Samos. După 20 de ani de muncă-n Shenzhen probabil aveau nevoie de liniște. Nu sunt de prin partea locului, dar au zis “hai să mai stăm!”.

Așa că au stat și s-au apucat de lucru. Doamna, designer, mare amatoare de plante, s-a ocupat personal de proprietate, dezvoltând o mare obsesie pe detalii. A ieșit o casă desprinsă din coperțile Elle Deco. 3 etaje, 4 dormitoare separate, un living room senzație, o cameră de relaxare cu biliard, o cramă, evident, piscină, locșoare largi dar și câteva retrase pentru romantici și un grătar cu vedere la plaja din Kerveli.

 

 

 

 


Doamna mai are o pasiune: gătitul. Am halit specialități grecești locale, printre care o mega friptură-nnăbușită de capră cum n-am mai avut ever. Pe care am stropit-o cu un Psiles Korfes de 2016, un Muscat sec excelent.

 

E loc privat, așadar “no vacancy”. Deși, dacă ai pile la athensdirect.gr, respectiv la Stathis, s-ar putea să poți achiesa.

Kam Kul!