asta mi-aduc aminte de la mama. Auzeam expresia asta în fiecare dimineață când o luam spre școală.

Mai țineți minte că-n vremurile de odinioară făceam ore de circulaţie? Că ne scoteau pe rând la bulevard, câte doi de mânuță și ne arătau cum se trece strada? Eu da. Și îmi amintesc că am purtat mândru chipiul de miliţian dirijor la trecerea de pietoni din faţa şcolii. Cu semnul STOP în loc de sabie laser. Pe-atunci am învaţat primele reguli de circulaţie şi graţie lor am scăpat de nenumărate ori de picior în gips, mână ruptă etc. so… i`m alive!

Nişte oameni cu suflet mare, respectiv Mercedes-Benz şi Organizaţia Salvaţi Copiii  s-au gândit că programul global Daimler, de educație rutieră pentru copii, Mobile Kids trebuie implementat şi în România. Astfel că anul acesta, ajuns la a 5-a ediţie, programul a fost accesat în perioada noiembrie – decembrie de peste 3000 de elevi din clasele I-IV din peste zece școli din București.

Mercedes-Benz Romania_Mobile Kids (3)

De ce avem nevoie de acest program?

Pentru că tipu` cu barbă nu-i lângă copiii noştri când traversează. Pentru că trebuiesc învățați și responsabilizați de mici!

Cunoaşterea regulilor de circulaţie de la o vârstă fragedă reprezintă baza unui viitor şofer responsabil. Ca promotor al siguranţei rutiere, Mercedes-Benz continuă şi în acest an programul Mobile Kids dedicat celor mai mici participanţi la trafic. Alături de Organizaţia Salvaţi Copiii şi de mascota MOKI, scopul nostru este de a contribui la formarea unei generaţii responsabile în trafic şi nu numai. Ne bucurăm că iniţiativa a fost foarte bine primită în rândul şcolilor şi că numărul instituţiilor implicate în proiect creşte de la an la an”, a declarat Mirel Dediu, Corporate PR/Communications în cadrul Mercedes-Benz România.

Sincer, sper ca programul să devină curs obligatoriu în curricula şcolară! Poate fi mai “obligatoriu” ca religia!

Mercedes-Benz Romania_Mobile Kids (4)

Ce se întâmplă, concret?

Ei, bine, Moki, mascota programului, motivează copiii prin jocuri și materiale educative să devină responsabili şi să adopte o conduită adecvată ca şi pietoni sau pasageri. În joacă, omuleții mici sunt ajutați să priceapă mai repede. 

Gabrielei Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvaţi Copiii România: „Din 2013, împreună cu Mercedes-Benz oferim sfaturi şi informaţii cu scopul de a îi educa pe cei mai mici participanţi la trafic. Indiferent că se plimbă pe trotuar, cu bicicleta sau cu rolele, este important ca elevii să cunoască regulilele de circulaţie şi să aplice ce au învaţat în cadrul acestor lecţii. Ne bucurăm să continuăm acest parteneriat şi să contribuim la crearea unei generaţii de şoferi prudenţi şi responsabili faţă de vieţile lor şi ale celor din jur.

Ce sper că se va întâmpla?

Unitățile de învățământ care doresc să se înscrie în edițiile viitoare ale programului Mobile Kids să umple căsuţa de mail a domnişoarei Andreea Hagiu (andreea.hagiu@salvaticopiii.ro), reprezentanta a Organizației Salvați Copiii , astfel încât să se viralizeze programul!

Go Moki!

Mercedes-Benz Romania_Mobile Kids (2)