Ce-am petrecut noi acum o săptămână a fost doar un teasing amărât, dar, numa bun ca să ne trezească. Și ”pre mulți ne-au mai popit” ăștia.

Echipa oficială BURN, echipă plătită anual cu peste 1ook euro, e dedicată nu doar snowboardingului, ci și BMX-ului sau skate-ului. Echipa este formată din 8 oameni, noi având ocazia să cunoaștem doar 3.

Cei 3 sportivi sunt Kinda Geza, Adolf Bobo Gherghelah si băimăreanul Tudor Cristea. Omuleții ăștia de la talentul de a face vrăji pe pârtie, ne-au demonstrat și abilitatea de a preda materia numită placă, reușind să ne învețe în sistem turbo până și pe cei mai neorientați dintre noi.

Se caută vedete în continuare, așa că pentru cei dintre noi care se gândesc la snowboard serios, ar putea transforma asta într-un job veritabil.

Deși pare fun, sportul în sine nu înseamnă doar ‘a te da’. Bobo ne zicea la un moment dat că asta face un boarder adevărat: ”stă toată ziua cu lopata în mână.’

– de ce?

– să construim plecările, rampa și aterizările. Nu le poate face nimeni mai bine ca noi. Uneori e prea abruptă, alteori prea lentă.. Le testăm și reconstruim.

Toți boarderii prezenți mi-au dat senzația unor oameni atât de pasionați și săritori încât ar fi făcut aproape orice ca să te ajute. De la personal-training la dat fuga să-ți rezolve de-o altă cască, în condițiile în care pe prima o uitasei, căscat fiind, în cabană. De la Harghita, clar 😉

Vom fi prezenți din nou weekendul ăsta la Mădăraș pentru Snow On Fire, unul dintre cele mai importante concursuri de snowboard slopestyle din România, concurs care are această misiune de a populariza un sport considerat (momentan) de nișă. Veți aici un clip interesant de la ediția de anul trecut în care se vede snowpark-ul și școala de snowboard Ridemore (sponsorizată tot de Burn).
Aici avem un film executat de maestrul Toma Șpielberg Nicolau în care ne-am dat în vileag calitățile de snowboarderi.

În continuare vă las cu povestea zilelor petrecute la Mădărași surprinse de mine prin intermediul unui #mirrorless Canon EOS-M de la F64Studio. Fără alte cuvinte.

Burn the chalet
Tudor Cristea
Bobo Gherghelah
Blogger-boarders

resting, waiting..
well..
Gaben’s welcome
after the show it’s the after party
stuff
watching Braconierii

pam-pam!