Mda, am unele cu care sunt mega fan. Sunt genul de piese care zbârlesc pielea pe tine și te bagă în film asap. You know the drill.

Printre primele, deși nu știu dacă e chiar locul 1. Pentru că sunt mai clasic.

House of Cards

Scrisă de Jeff Beal, compozitor obișnuit cu scrisul la comandă. Uneori o face de Emmy. A mai scris piesele pentru serialele HBO Carnivale sau Rome, cât și pentru Monk.  Și multe altele. Știai? Io nu.

The Sopranos

Piesa originală aparține grupului Alabama3, și e scrisă de vocalul Rob Spragg. Pune-n versuri povestea unei victime ale violenței conjugale, Sara Thornton, care în 1996 își înjunghie soțul. Co-writters sunt colegi Piers Marsh, Simon Edwards și Jake Black. E o piesă interesant cu mixuri joviale de techno, blues și ceva electronice. Parte de bază o reprezintă un loop ce îi aparține jazzistului Howlin’ Wolf. Interesant că sunt născut în aceeași zi cu Mississipianul. Știam? Nu știam.

Boardwalk Empire

Piesa aparține psihedelicilor rock The Brian Jonestown Massacre. Americani sadea formați în San Francisco în 1988. Amestecă acest rock weirdo cu folkul și, pe niște albume mai late in the 90’s cu ceva electrocnice. Ultimul album, al 14-lea, e lansat anul trecut. Îmi place? Nu știu.

Narcos

Piesa e scrisă de Rodrigo Amarante de Castro Neves, artist brazilian. Cântă-n formația Los Hermanos de prin 1999 ca backingvocals și flautist de backpocket. Pe albumele 2, 3 și 4 scrie piese cot la cot cu colegii, unele din hiturile locale fiind ‘A Flor‘. Numa că abia după albumul de debut, Cavalo, scos în 2014 îi pune dumnezeul drogurilor mâna-n cap și îi face piesa Tuyo cu adevărat celebră. A ajuns hit până în Pipera, Tunari și ceva blocuri din Berceni. Cică ar fi fost inspirat să scrie piesa asta imaginându-și muzica pe care mama lui Pablo î-ar fi pus-o la mp3-urile pe vinil când acesta îl creștea. O piesă la comandă, cum ar fi. Știam? Nu prea.

Suits

Ima Robot e o trupă californication, din Los Angeles, formată prin 2000. Semnați o vreme cu Virgin, cu ceva piese pe la Emi, lansează albumul Another Men’s Treasure în 4 ani, și-l lansează abia în 2010. Pe side B tracks apare acest GreenBack Boogie care ajunge celebru prin 2011 odată cu lansarea serialului. Adevărul e că playlistul acestui serial rupe gura târgului. Revenind la ImaRobot, cred că bă’eții stau pe ceva cash binișor, că nu prea se mai aud semne. IAr vis-a-vis de albumul lansat acum 5 ani, piesa asta mi-a mai atras atenția. Știam? Cum nu știam, știam!

Devreme ce e articol în curs de updateuri, apreciez sugestii.

featured image