Dintr-o cauza pe care n-o pot turna acum, am ajuns ieri la Aeroclubul Clinceni. M-am dat pentru prima data cu balonul. E o experienta destul de frumoasa astfel incat sa merite toata lauda si promovarea. As zice ca urcatu cu balonu’ e aidoma unui traseu mai lung cu liftul. Mai calduroasa ce e drept dar excelenta.

Treaba pare destul de simpla mai ales cand o fac niste profesionisti. Am ajuns la Clinceni, iar dupa ce mi-am dat buna-dimineata cu George Rotaru, directorul aeroclubului, apoi am urmarit indeaproape montajul balonului. O sa facem impreuna mersul, pe poze, asa cum scrie la carte.

Balonul e format din cap, trunchi si picioare, respectiv nacela, arzator si anvelopa. Montajul pare extrem de simplu, mai ales cand il vezi demontat si scos din remorca.

balonul 1
Da, scula sta intr-o remorca mica, in care intra nacela, balonul propriu zis si restul echipamentelor (butelii de gaz, franghii, etc).

Odata scos si insirat, se monteaza nacela,

balonul 9
se desface anvelopa

Cu Balonul

si se monteaza sistemul de propulsie.

Cu Balonul 2

Toate asta iti papa vreo-ora asa, timp in care stai la taclale si inveti lucruri noi. Frumoase! Eu am sta de vorba cu pilotul-instructor Dan Chiriac un tip interesant, dedicat muncii si foarte atent.

<balonul 5
Dupa ora de montaj, am trecut la incazlirea balonului si zborul propriu zis.

balonul aeroclubului Clinceni

E frumos! E tare frumos. E un zbor lin si usor, ridicarea fiind mai mult decat lina. Ziceam la inceput ca e ca un urcus cu liftul dar mai calduroasa. E chiar fierbinte pentru ca ai mai inalti o sa sufere de caldura-n creier, avand cerebelu aproape de arzatoarele care parlesc la 800 de grade. Dar cu o basca te scoti. N-as zice ca zborul e periculos dar totusi de nerecomandat celor cu frica de inaltime.

Ei, poate te intrebi de ce vorbesc de zborul cu balonul. De ce? Pentru ca impreuna cu George Rotaru, am ajuns la concluzia ca merita a face un eveniment dedicat on-line-ului, respectiv twitter-imii si blogosferei in care sa invitam niste nefricosi sa zboare. Sa afle lucruri frumoase. Sa stie si ei ca daca ai pana in 23 de ani poti invata sa zbori absolut gratuit. Astfel, o sa revin cu un anunt legat de evenimentul pe care il pregatim. O sa fie o zi a cerului deschis pentru blogosfera. Curand 😉

Cu Balonul 7

Ce zici, te-ai baga?