Prima plăcintă irlandeză pe care am servit-o-n viață a fost la The Harp Irish Pub-ul din Unirii. A reprezentat loc de întîlnire ani de zile, era un adevărat km 0 al meu cât și a altor persoane. Cred că și acum a rămas la fel, deși, mutat fiind din zonă nu prea mai trec așa des.

The Harp Bakery

Ei, George Văduva, propietarul unuia dintre cele mai vechi restaurante din București, deschis 1995, trece Harp-ul în urmă cu doi ani printr-o transformare care a presupus reamenajarea totală, atât interior cât și exterior. Anul curent, la începutul lunii a lansat un nou concept – The Harp Bakery. Un spatiu cald, confortabil, cu o atmosferă familiară și preparate realizate cu grija si servite cu suflet.

The Harp Bakery

E o cafenea-boulangerie-bistro, cu un aer mișto, primitor, care cred că pică de minune în luna decembrie. La intrare tronează un cămin funcțional care te încălzește instant și care dă senzația de cozyness extrem. Găsești aici o cafea de cea mai buna calitate, Totti (blend și single origin) patiserie autentică frantuzească, selecționate și aduse în România de Nicolai Tand, pîine proaspăt coaptă, gustări consistente și selecții de preparate culinare elaborate.

La întrebarea ce mai pot hali aici, ni se răspunde: sandwich-uri și wrap-uri, quiche-uri, salate, pizza, paste, dar și cinci feluri principale elaborate, semnate de chef Arpad Bran.

La categoria vin dar ce vin beau, răspunsul este Tarla 101, vinuri îmbuteliate special de producători diferiți, la cererea ascultătorilor. Un cupaj de alb (SB + Fetească Albă) și unul roșu (CS + FN + Merlot).

The Harp Bakery, #cosmintudoran

Am avut ocazia să mă revăd cu prieteni mai vechi, să pălăvrăgim despre vrute și foarte vrute, să degustăm și ascultăm audiența.

Mulțumesc,

Pentru cei cu waze-ul pronit, The Harp Irish Pub și The Harp Bakery sunt amplasate în Piața Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir nr. 2. Dacă ai noroc găsești loc de parcare în față.