Ieri, plec in fuga cu mindra mica la inot. Fiindca avem program fix, 4 jumate, tre sa purcedem imediat dupa somnul de amiaz’. Cine stie si are copchii, intelege ca e o tevatura ca la plecarea in concediu. Ingalare, mitziala, etc. Undeva printre usile deschise si poarta neinchisa, cainele o sparge de la domiciliu.

Revenim linistiti si inotati dupa 4 ceasuri cand, evident, constatam lipsa patrupedului. Mare tambalau mare, urc pe scuter si o iau prin cartier. Strig, fluier, sunt latrat de toti cainii curtilor vecine, dar nimic. Intr-o incercare de ultima suta de metri ajung la marele magazin din fata cartierului si intreb bodyguard-ul daca n-a vazut vreo potaie alba, mica, “proaspat spalata”. Westie-ul nostru tocmai servise un coafor cu o zi in urma, de arata ca Andreea Marin la galele VIP.

Bodyguardul supermarketului zice ca n-a vazut, fiind in post doar de juma de ora. ” Dar pot sa-l intreb pe colegu!

” – Alo, mah, ai vazut vreun caine alb, azi p-aici? Ceva de rasa, curat. Mic.. da, da.. a venit stapanu.. Ah, da? bine..
– Da, cica l-a vazut, dar nu stie incotro a luat-o…”

Eu cu un tremolo in glascior, zic multumesc si urc pe scuter. Incep sa caut pe marele bulevard resturi cainesti.. Nimic!

Revin in cartier si mai dau o tura, repetand procesiunea “strigat, fluierat, latrat”. Ajung acasa cu o fata cazuta si dau vestea. N-am gasit-o!

Incerc sa ma gandesc care ar trebui sa fie urmatorul pas. Poza, afise, etc.. Mama intr-o doara asa, iese in fata cashii si imi zice ca se duce pana la capatul strazii pe jos, ca sa o caute si ea. Si printr-o minune apare cu cainele. Era inchis intr-o curte, a caror propitari nu se gaseau, dar care buni samariteni fiind, salvasera ZAZA de la pierzanie. Se bucura familia, cainele isi face mea culpa, end of story! Oh, joy !!

La o ora dupa, in jur de 22, imi suna telefonul. Nush de ce raspund, ca deobicei nu prea o fac la ore asa tarzii, mai ales la numere necunoscute.

– Alo, Cosmin?
– Cine intreaba..?!
– X de la Roton, nu stiu daca ma stii… (in sinea mea:.. Roton astia suna ptr concerte la ora asta?)
– Ti-ai pierdut cumva cainele?
– Da zic, da de unde stii?
– Pai l-a gasit un prieten si vroiam sa iti dam vestea cea buna.
– Multumesc, dar cred ca..
– Hai ca ii zic sa te sune!
– Multumesc mult, spune-i.

La vreo 3 minute imi suna telefonul, again.

– Alo, Cosmin cred da?
– Da!
– Salut man, sunt X, ai pierdut vreun caine azi? Unul mic, alb?
– Da, zic, l-am si recuperat! Multumesc mult.
– Cainele tau e la mine!
– Pai nu, ii zic. Ca e la mine.
– Pai cum, e la mine!
– Man, e in casa, ma uit la el..
– Pai si atunci asta al cui e.??!
– …

Am multumit si m-am ras.

Oameni faini si saritori, ce mi-ar fi adus cainele inapoi cu orice pret. Alb si mic sa fi fost! 🙂

Le multumesc foarte mult pentru gest! Raman dator!

Zaza, the dog!