Pe Răzvan l-am cunoscut prin intermediul bărbii. Și nu glumesc. A fost printre primii care au salutat noul val de bărbosi, creând, la un moment dat, o comunitate, susținută de o serie de interviuri, produse, tricouri, prezențe-n eter și nu doar. Cu Bărboși.

Ne-am împrietenit pe marea rețea albastră si cumva am văzut că unele lucruri ne sunt comune. Motoare, o viață mai puțin monotonă, un traseu al făcutului din plăcere.

Când am pus invitația pentru Flying Rockstar Energy Tour Bucharest, a fost primul care a răspuns cumva cererii mele. Ne-am văzut la locul faptei și m-am bucurat. Am făcut schimb de ceva marfă americană servită sub formă de energizant la doză, apoi am urmărit nebunii.

Și ca să fie special guest până la capăt, ca un maverick adevărat, l-am rugat să-și dea cu părerea și scriptic despre.


Trick me once and you better trick me twice

Tricks and t(r)ips.

De fiecare dată când urmăream competițiile de FMX pe Extreme TV mă gândeam sa-mi fac rate la cea mai mare plasmă existentă pe piață, ca să pot vedea mai bine cascadoriile incredibile pe care le făceau riderii.  Ei bine, nu am reușit să-mi iau nici cea mai mare plasmă, am scăpat și de rate, dar am reușit să-I văd live la Flying Rock Star Tour, în Piața Constituției.

Sunt pasionat de mașinării, le preaslăvesc, mă închin la ele, iar atunci când văd roți mișcându-se sau  motoare pornind creierul meu trece instant pe frecvența Motorhead. Râmân fără vederea periferică, văd doar ținta, în cazul ăsta riderii acrobați, iar timpul stă în loc. Ideea e că așa mă comport eu, iar dacă ți se pare exagerat trebuia să fi văzut trick-urile făcute – Superman, back flip-uri, și multe alte cascadorii provocatoare de cel puțin un preinfarct.

Ideea e că nu trebuie să fii neapărat pasionat de motoare ca să asiști la un asemenea show (oamenii ăștia reușesc să facă niște lucruri de excepție cu performanțele lor sportive), ci trebuie să o vezi ca pe o demonstrație a abilităților unor supraoameni. Totodată, poate fi și o filosofie de viață care-ți influențează felul în care tu privești cursul vieții și mai poate fi un moment decisiv în viața puștiului cu care ai venit de mână să asiști la show (pentru că, pentru unii, e de ajuns un singur episod de acest gen ca să știe că asta vor să facă tot restul vieții lor).

Pedal to the metal!

Răzvan Abuzoianu – motorhead, jurnalist auto-moto, fondator We must be trippin, owner Bastart, co-fondator Bărboși.


Well, dibace la așternut cuvintele. Dibace ca orice om pasionat, care caută în substrat și nu se plictisește repejor. Care visează și se aventurează. Rock&Roll!

Nu pot decât să răspund cu un mulțumesc sincer RockStar-ului pentru asta.