Într-o noapte, după celebrele mele pelegrinări prin cluburi, tragem spre casă. Eu pe bancheta din spatele a mașinii, #likeaboss, d-na, șofer la volan. Pe locul mortului incă o cetățeancă.

– Ia-o pe DN1, ca să fie lung drumul, cât și lin! Decât!

Trecem de toate posibilele filtre dar la intrarea in pasajul Băneasa, evident un ultim filtru. La un semn deschisă-i calea și din Logan țâșni un iepuraș. Face semn scurt, ne oprim și incepem discuția. Între timp mai apare un agent și-l flanchează.

D-na șofer, complet relaxată, coboară fereastra la buton, scoate actele și i le înmânează. Actele, adică talonul. Doar talonul.


Domnul polițist întreabă scurt de ce doar talonul și dacă s-au consumat băuturi alcolice. Șoferul spune că numai in spate, moment în care omu’ bagă capu pe geam și mă privește. Io, n-am ce face și ridic paharul in semn de noroc. Ca să mă poate distinge mai bine, dau și eu geamul jos, moment în care agentul, pe un ton genial, mă intreabă punctând aerul cu degetul arătător:

– tu nu ești puiul?

Momentul următor a fost plin de hăhăieli. Eu unul, m-am spart de rîs, explicându-le oamenilor că nu-mi vine să cred că o replica din 2000 mai e ținută minte.

Replica lui mi-a făcut ziua mai bună!

In caz ca unii dintre voi n-o știu, o aveti aici, la minutul 3:24.