Cred că și cadourile tale spre tine sunt importante. Iar unele, deși sunt mai amânate din cauze terțe, ar fi bine să vină la timpul lor. Cel oportun. 

Poate fi un zâmbet un cadou? Sigur, când zâmbetul este semn de sănătate. Și de încredere.  

Derulând partenerii programului Premium & Business pe mymastercard.ro din 2020, pe care îi poți descoperi online, am descoperit un partener al meu mai vechi, unii dintre cei cu care mi-am asigurat și eu atât sănătatea, cât și zâmbetul: Dent Estet. 

Deunăzi citeam o statistică vis-a-vis de „boala dinților frumoși”, bolile parodontale. Probleme mici, care par insignifiante, dar care te pot lucra pe ascuns până când dai de greu. Căci parodontita, este o gingivită, lăsată netratată, ce poate avansa în parodontită sau parodontoză. Adică o placă bacteriană ce crește sub linia gingiei, petrecerea toxinelor produse de bacteriile din placă ducând la iritarea gazdei, inflamarea gingiilor și chematul poliției. În cazul nostru, a dentistului, dacă nu se ignoră. 

Studiile arătă că afecțiunile parodontale sunt mult mai răspândite la bărbați (56%) decât la femei (34%). Acest lucru se datorează faptului că bărbații merg la dentist mult mai rar sau pentru că au indicatori mai slabi privind sănătatea parodontală. Adică ar fi pe cât de delăsători, pe atât de lipsiți de semnele bolii. Ceea ce, conform aceluiași studiu, ar putea duce la boli de inimă, impotență, s.a.m.d.  

 Nici femeile nu sunt scutite de efectele secundare ale acestei boli.  

Mai mult de jumătate din adulții cu vârsta de peste 30 de ani suferă de o formă sau alta a bolii parodontale, adică a structurilor de suport ale dintelui. O absență a cariilor nu asigură și lipsa bolii deoarece această afecțiune evoluează fără durere și fără vreun simptom evident. De unde și expresia de mai sus: boala dinților frumoși

Veștile bune ar fi că există căi ușoare de reparare, în cazul în care posezi vreo problemă, non-invazive, nedureroase. 

O veste și mai bună ar fi că ai putea preveni. Pe lângă un protocol mai atent de grijă și igienă, cu meniul curățării dinților după fiecare masă, periuței de dinți, aței dentare, ar mai fi și – la fel de important – o vizită la doctor. Măcar la 6 luni. Iar aici #mastercard vine cu umărul de ajutor. Folosind cardul, ai între 5 și 8% reducere la plata serviciilor în clinicile Dent Estet, prin programul Premium & Business.

Să mai spun că DentEstet a fost singura clinică deschisă în timpul pandemiei, ocupându-se de un protocol ultra-special de tratare a pacienților? Sau că e liderul absolut în stomatologia din țară, cu peste 10 clinici dentare complet digitalizate, super doctori, mega profesioniști, certificați internațional în toate ramurile medicinei dentare? 

mymastercard.ro reprezintă versiunea digitală a programului Premium & Business, ce are menirea să simplifice accesul posesorilor de card din segmentul Premium la oferte și experiențe de neprețuit, create împreună cu cei peste 115 parteneri de pe piața locală. Easy to use, doar intrând pe site si introducând primele 6 cifre ale cardului sau din meniu, accesând pagina ”Găsește-ți cardul”.

            Fă-ți un cadou! Sau fă-i / fă-le un cadou! Mai bine previi decât să tratezi.