Mi-a placut intotdeauna MINI-ul si m-am cam uitat cu jind la dansu, desi am un plugin intern cu vorba “vulpea daca n-ajunge la struguri zice ca-s acri”. Am luat jucaria in test-drive, iar pentru ai testa capacitatile, am dat o fuga impreuna cu tovarasu de test-drive-uri Vlad Petreanu, la Targoviste. Orasul.ro organizase o calatorie cu scopul fotografierii “Tudoritei” si am profitat de ocazie. M-am trezit in jurul orei 7 jumate si i-am dat in geaca. Mini-ului 😉

Te obisnuiesti repede cu ceva bun. Calutii putere ai S-ului se comporta de nota 10, iar caruta e ascultatoare si stabila. E mai greu pana ii descoperi toate butoanele, ca sa iti poti raspunde rapid cerintelor, dar dupa ce le-ai bagat la procesor, totul merge ca uns. Chiar si senvishu din Oemve..

MINI (5)

Am ajuns la Targoviste si am oprit un echipaj de politie, pentru accesarea GPS-ului local. Intreb unde e Calea Ploiestului, respectiv Caminul Cultural, mi se raspunde si dau sa plec. Reprezentantul legii imi arunca replica “imi place masina”, io zambesc si o calc. Cartierul Matei Voievod e chiar la intrarea in Targoviste dinspre Bucuresti si desi e un cartier locuit de o comunitate de 2000 de bulgari, esti obligat sa intrebi localnicii de sarbi daca vrei sa nimeresti.

Am ajuns, MINI-ul si-a facut intrarea, trag pe dreapta si ies. Ejectarea din caruta nu mi-e asa lesne asa ca ma simt nevoit sa scad un punct.

Mini

Dupa ce ne tragem in poze, strada, scoala si caruta, ne urcam in atelaje in asteptarea startului. Evenimentul e simplu. Se strang caii si straifurile dichisite ca Mertzanele cand se pleaca spre Bamboo, se da o tura pana la Poarta Bucurestilor si se face cale intoarsa spre baza, nu inainte de a primi botezul marilor ninja ortodocsi. Fata in fata cu Caminu Cultural o masa inchegata de oficialitati pun de-un juriu si dau note. Castiga al mai frumos cal/atelaj si primeste ovatiile bulgaresti. Fara castraveti.

Mini (1)

M-am urcat in straiful 12, care era parcat, incredibil, in fata celui cu numarul 13. Numarul 13 era tras de Margherita, o iapa de vreo 3 ani, tare draguta si prietenoasa. Portul meu popular cu hanorac galben, ii placu Margheritei de minune, astfel incat m-a tot cautat pe la buzunare, intocmai ca o iapa care se respecta. Ne-am vorbit, ne-am pozat, iar cadrele mele cu Margherita m-au facut sa ma gandesc la o cariera in foto-modelling. Barbulescule vezi ca vin 😉

HEhe

Dupa prima runda de note, am plecat spre Bucuresti. MINI-ul se poarta la fel de placut si cu 2 persoane la bord, insa pare o masina pentru masculi de marimi L, nu XL. Consumul e pe masura calcatului pedalei de acceleratie, astfel incat urca de la un 8 la 10 in functie de sofer. As mai scadea din puncte dar nu prea am cum..

Ce poti sa faci cu-n MINI?

 • sa persiflezi un concurs de cai.
 • sa te plimbi mindru prin Dorobanti sau Gaesti
 • sa asculti muzica sau sa vb la telefon.
 • sa dai o raita pe la Metro

MINI (4)

Ce nu pot sa faci cu-n MINI?

  • sa te dezvolti interior
  • sa nu te plimbi prin Dorobanti sau Gaesti
  • sa devii fan Hi-q
  • sa nu-l cumperi pentru doamna ta

&MINI (2)

P.S. follow @margherita on Twitter

Margherita