Capitalism is a great idea. These things have to happen.

După numele de buletin s-ar putea să nu-ți spună mare lucru, însă după numele de scenă aproape totul. Spun aproape totul pentru că nu știu câți dintre voi realizează că lunganu’ ăsta mic, trecut de la gangsta la mai-ușor-cu-gansta, face bani din orice. Business propriu sub rădăcina numelui de scenă: Snoop Dogg.

Puțini rapperi au reușit să facă asta, să intre adând în suflețelul fanilor. Pun pariu că au fost și sunt coțofani (nefani) care au ajuns să-l asculte după ce i-au folosit  produsele.

Acu, trecând de evidentele produse de marchendising ca șepcile, tricourile, hoodie-urile, Snoop s-a lansat spre o gamă mult mai variată de produse. De la a-și pune vocea pe TomTom GPS Navigator pentru care dai 12.95 $, la căștile (mai puțin minune decât a lu’ Dre) Snoop Skullcrushers pe negru și albastru. Astea-s mai scumpe, că nah.

semnate și desenate cu dreapta lui Snoop

E în porn, e în magazine, e în băuturi. E până și în social-media. De la răspunsurile ciripiturilor filmate, la aplicație proprie pentru telefoanele inteligente. Am descoperit de curând Viddy, aplicația video propusă de gașca inginerilor ce stau pe lângă Snoop. În mare e un Instagram video care te ajută să te lauzi cu faci în momentul ăla, totul în 15 secunde. E drept că aplicația se mișcă mai greu și are concurență, dar e mișto să o folosești pentru că primul urmărit e chiar Snoop. Și are ăsta niște 15′ zilnice de toată pomina.

 

Mai nou a mai scos ceva: Snoop Dogg Rollin Words. O cărțulie de versuri pe care le poți rula fin. Nu-i așa că e simpatic?